Διπλή ελληνική διάκριση σημειώθηκε στη Χαϊδελβέργη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρα Τζούντο, με τη Θεοδώρα Πασχαλίδου να κατακτά ξανά το χρυσό και τη Νεφέλη Βουρλούμη να ανεβαίνει στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο. Η ελληνική παρουσία συνοδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες, με την Πασχαλίδου να αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης στα -70 κιλά J1.
Με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θεόκλητο Παπαχρήστο διαρκώς στο πλευρό της, η Παραολυμπιονίκης υπερασπίστηκε τον ευρωπαϊκό τίτλο της και παρέμεινε στην κορυφή της ηπείρου. Η επίδοσή της επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του Παρα Τζούντο.
Το τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό χρυσό πρόσθεσε ακόμη μία ξεχωριστή επιτυχία στο δίδυμο Πασχαλίδου-Παπαχρήστου, που συνεχίζει με συνέπεια, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Η πορεία τους στη διοργάνωση στη Χαϊδελβέργη συνοδεύτηκε από ακόμη μία διάκριση για την Ελλάδα.
Μετά τη νέα επιτυχία της, η Θεοδώρα Πασχαλίδου δήλωσε:
«15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας μας, αυτή τη σπουδαία ημέρα, φέραμε το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μας και για τους ανθρώπους μας!
Είμαι πολύ περισσότερο από χαρούμενη, διότι κατακτήσαμε για τρίτη φορά αυτόν τον σπουδαίο τίτλο. Με την ελληνική σημαία να κυματίζει και τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται δυνατά, όπως αξίζει στην Ελλάδα, έψαλα με δάκρυα στα μάτια τον Εθνικό μας Ύμνο και αυτό με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.
Είναι το όνειρο κάθε πρωταθλητή και, όσες φορές κι αν συμβεί, το συναίσθημα παραμένει το ίδιο -και ακόμη περισσότερο- έντονο και δυνατό!
Όλα μου τα μετάλλια, και ιδιαίτερα τα χρυσά, τα αφιερώνω πάντοτε στον σπουδαίο προπονητή μου και Ομοσπονδιακό Προπονητή της Ελλάδας, Θεόκλητο Παπαχρήστο, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς και δημόσια.
Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε. Ραντεβού σε έναν μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς, στη Γεωργία. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!».
Παράλληλα, η Νεφέλη Βουρλούμη συνδύασε το ευρωπαϊκό μετάλλιο με την πρώτη αγωνιστική παρουσία της στο εξωτερικό. Η Ελληνίδα τζουντόκα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρα Τζούντο της Χαϊδελβέργης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -70 κιλών J2.
Η διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ήρθε στους πρώτους αγώνες της Βουρλούμη εκτός Ελλάδας, σηματοδοτώντας ιδανικό ξεκίνημα στη διεθνή αγωνιστική της διαδρομή.
Μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, η Νεφέλη Βουρλούμη δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Συνεχίζουμε δυναμικά, με εντατικές προπονήσεις και στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γεωργία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Νίκο Μπάμπα και Γιώργο Παρασκευόπουλο για τη συνεργασία μας και τη σημαντική βοήθειά τους».
![]()
