Εξαιρετική επιτυχία η ταυτόχρονη διοργάνωση δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα

Εξαιρετική επιτυχία η ταυτόχρονη διοργάνωση δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα

Ένα δύσκολο εγχείρημα, η παράλληλη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων εφήβων/νεανίδων σε καταδύσεις και καλλιτεχνική κολύμβηση, ολοκληρώνεται σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου. Παρά τα επιμέρους προβλήματα που υπήρξαν, η διευθύντρια των δύο διοργανώσεων, Δέσποινα Καράμπελα, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτού του εγχειρήματος. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου, σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία μεγάλων αγώνων.

«Δεν θυμάμαι να έχει γίνει ξανά διπλή διοργάνωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στις Καταδύσεις και την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, παράλληλα. Μας ευνόησε πολύ ο χώρος του ΟΑΚΑ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διοίκηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και προσωπικά στον (σ.σ. συντονιστή διευθυντή) Κωνσταντίνο Χαλιορή, σε όλους τους υπαλλήλους, από τη διεύθυνση μέχρι όλους τους ανθρώπους που λειτουργούν στα γραφεία και δουλεύουν νυχθημερόν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο, σε όλο το ΔΣ και σε όλους τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και τους εθελοντές. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε, πραγματικά, να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θεωρώ πως, παρά τα μικρά προβληματάκια που αντιμετωπίσαμε, όπως είναι λογικό όταν διοργανώνονται δύο μεγάλα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ταυτόχρονα, ξεπεράστηκαν όλα γρήγορα. Νομίζω πως έχουμε αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία δείχνει πως έχει πάρει άλλη πορεία, πρωταγωνιστεί στο να αναλαμβάνει μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις και έχει την προτίμηση τόσο της European όσο και της World Aquatics. Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για μας», υπογράμμισε η Δέσποινα Καράμπελα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και ιδιαίτερα την καλλιτεχνική κολύμβηση, της οποίας είναι έφορος, η κα. Καράμπελα δήλωσε: «Τα πρώτα μας βήματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Χέι Γιουν Κανγκ, αλλά και στις προπονήτριες των συλλόγων, για τη δουλειά που έχουν κάνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μιχαέλα Κοστράκη και την Έλενα Στραβάκου, οι οποίες βοήθησαν το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι πήγαμε όλοι ενωμένοι αυτή τη φορά και το αποτέλεσμα δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει η Ελλάδα με αυτά τα παιδιά. Είναι εκθαμβωτικό το αποτέλεσμα. Δεν παίζει ρόλο μόνο το μετάλλιο για μένα, είναι η εικόνα που δείχνεις. Και η εικόνα που δείχνουμε στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ότι το άθλημα έχει αλλάξει, γιατί έχει αλλάξει και η δική μας νοοτροπία. Δουλεύουμε εναρμονισμένοι με τους νέους κανονισμούς και η ομάδα δείχνει πως έχει άνοδο. Θέλω να τονίσω, όμως, και την πρόοδο που γίνεται σιγά σιγά και στις καταδύσεις μας».

Loading

Play