Γκουαρντιόλα: «Αν δεν προκριθούμε στο Champions League, είναι γιατί δεν το αξίζουμε»

Γκουαρντιόλα: «Αν δεν προκριθούμε στο Champions League, είναι γιατί δεν το αξίζουμε»

«Αν δεν είμαστε στο Champions League, είναι επειδή δεν το αξίζουμε». Είναι η απάντηση που έδωσε σήμερα (19/5) ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μη πρόκρισης στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων.

 Ο σύλλογος από τη βόρεια Αγγλία δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη θέση του στην πρώτη πεντάδα για το επόμενο Champions League. Έχει ακόμα δύο αγώνες να παίξει, αύριο (20/5) εναντίον της Μπόρνμουθ εντός έδρας και την Κυριακή στο Λονδίνο εναντίον της Φούλαμ.

«Νομίζω ότι θα προκριθούμε. Χρειαζόμαστε δύο νίκες ή τέσσερις βαθμούς για να προκριθούμε. Στόχος είναι να τερματίσουμε στην τρίτη θέση», είπε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία της ομάδας του.

  Έχει αυτοπεποίθηση; Είναι σίγουρος για τον εαυτό του; «Απολύτως!» απάντησε χαμογελώντας.

 Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει έξι από τους τελευταίους επτά τίτλους της Premier League. Ο σοβαρός τραυματισμός τον Σεπτέμβριο του αμυντικού μέσου Ρόδρι, νικητή της «Χρυσής Μπάλας» του 2024, συνέβαλε στη σημαντική αποδυνάμωση της ομάδας.

 «Μερικοί παίκτες τα πάνε καλύτερα. Ο Ρόδρι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, θα δούμε» ανέφερε ο Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε για την πιθανή επιστροφή τραυματιών παικτών εναντίον της Μπόρνμουθ.

 Ο Ισπανός προπονητής αρνήθηκε επίσης να αποκαλύψει πόσο χρόνο παιχνιδιού σκόπευε να δώσει στον Κέβιν Ντε Μπρόινε την Τρίτη, για τον τελευταίο του αγώνα στο «Etihad Stadium» με τη γαλάζια φανέλα.

  «Αυτό που θέλει ο Κέβιν είναι να κερδίσει τον αγώνα για να προκριθεί στο Champions League την επόμενη σεζόν. Αυτό θέλει ο Κέβιν. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» δήλωσε.

 Ο αγγλικός σύλλογος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του 33χρονου Βέλγου διεθνή, παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι εδώ και μια δεκαετία.

Loading

Play