Στο Πιεντιλούκο βρίσκεται από το πρωί της 22ης Απριλίου η εθνική κωπηλασίας, με 26 αθλητές και αθλήτριες της ΕΚΟΦΝΣ να συμμετάσχουν στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας. Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή των Ελλήνων κωπηλατών για το 2026, σε μια διοργάνωση που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια από την ίδρυσή της, προσελκύοντας πληρώματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών.
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 26 αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων και ανδρών/γυναικών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε 32 αγωνίσματα το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου.
Την αποστολή συνοδεύουν ο Ιταλός τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρόνης Βλασταρίδης, Δημήτρης Πέτρου και Άννα Ζαχαρίου, καθώς και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Έφορος Εγκαταστάσεων Χρήστος Χάγιας.
Με την εθνική κωπηλασίας ταξίδεψαν οι εξής αθλητές: Αναστασία Παπαδημητρίου, Ιάσωνας Μουσελίμης, Ιωάννα Βαρελοπούλου, Ελένη Παπαρρίζου, Απόστολος-Σταύρος Αλεξίου, Γιώργος Χιώτης, Χρυσάνθη Μπατάκη, Στέλλα Καρυώτη, Μαρίνα Αδάμ, Φρειδερίκη Αμαλία Ντάνη, Πάρις Ραφαήλ Κότσιας, Κωνσταντίνος Κωσταράς, Άγγελος Αθανασιάδης Καούδης, Γαβριέλα Λιόλιου, Πασχαλίνα Μουρατίδου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ελένη Διαβάτη, Στέφανος Ντούσκος, Νίκος Χωλόπουλος, Νικολέτα Δρογαλά, Νεφέλη Ντάρα, Αλέξανδρος Χατζηαυγουστίδης, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ζωή Φίτσιου, Κωνσταντίνος Γιαννούλης και Ζήσης Μπουκουβάλας.
![]()

