Η σκληρή δουλειά και η προσωπική προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία

Η σκληρή δουλειά και η προσωπική προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη Βραζιλία, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ροντινέι. Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε σε ένα καμπ για παιδιά και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ‘Coast to Coast’.

Στην συνέντευξή του, ο Έλληνας άσος μίλησε για τους εφετινούς NBA Finals, αναφέροντας τις εντυπώσεις του από την πορεία των ομάδων και τη δυναμική των αγώνων. Τόνισε την σημασία της σκληρής δουλειάς και της συνεχούς εξέλιξης.

Ο σούπερ σταρ του NBA σχολίασε επίσης το νέο φορμάτ του NBA All-Star Game, εκφράζοντας τις σκέψεις του για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον θεσμό, καθώς και για την επίδρασή τους στο παιχνίδι και στους φιλάθλους.

Συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο είπε:

Για το πόσο πιστεύει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει στα αλήθεια το ταλέντο του: ‘Θα είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές σταματάω και το σκέφτομαι. Δεν παίζεις για την αναγνώριση, αλλά είναι πάντα καλό όταν αυτό έρχεται… Στο τέλος της ημέρας, όμως, ποιος νοιάζεται; Δεν μπορώ να ελέγξω τι πιστεύει ο κόσμος για το πόσο καλός είμαι. Οι αριθμοί είναι εκεί, κόντρα στο αφήγημα που υπάρχει. Μπορώ να ελέγξω μόνο την προσπάθειά μου και με βάση αυτή ξέρω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA.

Για τους NBA Finals και τη σειρά των Θάντερ με τους Πέισερς: ‘Είναι δύο σπουδαίες ομάδες. Η Ιντιάνα έχει τον φίλο μου τον Πασκάλ Σιάκαμ, που παίρνει τα βραβεία, ενώ η Οκλαχόμα Σίτι έχει τον MVP. Θέλω να παιχτεί ωραίο μπάσκετ. Αυτό. Οι τελικοί είναι διαφορετικοί. Ελπίζω να επιστρέψω εκεί με τους Μπακς.’

Για την αλλαγή του φορμάτ του All Star Game, όπου θα είναι ΗΠΑ εναντίον κόσμου: ‘Φίλε, αρχικά, ξέρεις ότι το NBA έκλεψε την ιδέα μου, έτσι; Να γίνει γνωστό αυτό! Σοβαρά, όμως, το λατρεύω. Το λατρεύω. Φαίνεται ότι θα εφαρμόσουν αυτή την ιδέα και η ομάδα του ‘κόσμου’ θα είναι έτοιμη.’

Για το τι πιστεύει για το Ρίο Ντε Τζανέιρο: ‘Αδελφέ, το Ρίο είναι εκπληκτικό, αλλά κάτι λείπει: Δεν θα μπορέσω να δω αγώνα ποδοσφαίρου λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Ανυπομονώ να πάω στο Σάο Πάολο όμως και να δω τον Βινίσιους (σ.σ. της Ρεάλ) και άλλους φίλους μου.’

Loading

Play