«Η τελευταία παράσταση του Αλμπισί με την εθνική Γαλλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

«Η τελευταία παράσταση του Αλμπισί με την εθνική Γαλλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, ο Αντρού Αλμπισί θα αγωνισθεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας. Σε ηλικία 35 ετών, ο πόιντ γκαρντ της Γκραν Κανάρια ανακοίνωσε την απόφασή του να φορέσει το εθνόσημο στο στήθος για ύστατη φορά απέναντι στη Φινλανδία, στο Έσποο, την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου, στον οποίο μετέχουν οι «μπλε». Το γεγονός πως θα δώσει τον τελευταίο αγώνα του στη Φινλανδία έχει συμβολική σημασία γι’ αυτόν, καθώς η σύζυγός του είναι Φινλανδή.

Ο Αλμπισί μετρά 108 συμμετοχές, τις οποίες θ’ αυξήσει σε 110. Έχει κατακτήσει 5 μετάλλια με την εθνική Γαλλίας: δύο ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020 Τόκιο, 2024 Παρίσι), δύο ασημένια σε Ευρωμπάσκετ (2011 Λιθουανία, 2022 σε Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία) και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα.

Η προοπτική να παίξει τον τελευταίο του αγώνα στη Φινλανδία προσθέτει μια συμβολική διάσταση για εκείνον. «Το ότι θα δώσω τον τελευταίο αγώνα μου με την εθνική Γαλλίας στη Φινλανδία είναι ξεχωριστό». Η οικογένειά μου θα είναι εκεί, η σύζυγός μου που είναι Φινλανδή, τα παιδιά μου. Προς το παρόν, δεν το σκέφτομαι πολύ. Θέλω να νικήσω. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι συναισθηματικά έντονη, αλλά νομίζω ότι έχω την εμπειρία για να το χειριστώ.

Στην πορεία του με το εθνόσημο, ο Αντρού Αλμπισί κατέκτησε πέντε μετάλλια, δύο ασημένια σε Ευρωμπάσκετ (2011, 2022), δύο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024) και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2019).

Loading

Play