Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας του Ιράν μετά την ισοπαλία 2-2 με τη Νέα Ζηλανδία στο Μουντιάλ 2026, εκφράζοντας την υποστήριξή του για την ομάδα που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.
Λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών, η εθνική Ιράν αναγκάστηκε να μεταφέρει το προπονητικό της κέντρο από την Αριζόνα στο Μεξικό, ενώ αρκετοί παίκτες δεν εξασφάλισαν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ. Ο Ινφαντίνο επαίνεσε την ανθεκτικότητα των παικτών και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν να αποδίδουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στην ομιλία του, ανέφερε: «Απόψε ήταν ένας δύσκολος αγώνας και με λίγη περισσότερη τύχη, θα μπορούσατε να είχατε νικήσει. Σας ευχαριστώ πολύ. Στέλνετε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο και κάνετε τον κόσμο υπερήφανο». Παρά την υποστήριξή του, οι Ιρανοί παίκτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες που βιώνουν στο Μουντιάλ.
![]()

