Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τορούν έχει ξεκινήσει, με 674 αθλητές και αθλήτριες από 118 χώρες να προετοιμάζονται για την κορυφαία διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου.
Συνολικά, θα συμμετάσχουν 345 άνδρες και 329 γυναίκες, με αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, συμπεριλαμβανομένων των Εμμανουήλ Καραλή και Μίλτου Τεντόγλου, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής.
Ο Καραλής με το 6.17 μ. της Παιανίας είναι δεύτερος πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουπλάντις (6.31 μ.), ενώ ο Τεντόγλου με 8.27 μ. είναι τέταρτος ανάμεσα στους 17 συμμετέχοντες στο άλμα εις μήκος. Επίσης, ο φορμαρισμένος Αντώνης Μέρλος διεκδικεί μια καλή θέση στο άλμα εις ύψος.
Δώδεκα αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού του Ναντζίνγκ πέρυσι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, ενώ συμμετέχουν επίσης 11 χρυσοί πρωταθλητές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Τόκιο 2025 και εννέα Ολυμπιονίκες από τους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.
Η ελληνική αποστολή περιλαμβάνει τους εξής αθλητές και αθλήτριες:
2ος 6,17 μ. Εμμανουήλ Καραλής
4ος 8.27 μ. Μίλτος Τεντόγλου
9η 4.176 β. Αναστασία Ντραγκομίροβα
15ος 16,71 μ. Ανδρέας Πανταζής
32η 7.25 Ραφαέλα Σπανουδάκη
35η 7.29 Δήμητρα Τσουκαλά
41ος 7.81 Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος
![]()

