Ένας από τους κορυφαίους Πολωνούς ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα, βρέθηκε… ξαφνικά στην ελληνική Super League.
Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί, απομάκρυνε τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ από την Κράσνονταρ και τον έστειλε στην… αγκαλιά της ΑΕΚ όπου σκοπεύει να απολαύσει το ποδόσφαιρο, όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.
Από τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα όπου βρέθηκε για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, ο 32χρονος μέσος τόνισε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα.
Έπειτα από αυτή την πολιτική κατάσταση ήρθα εδώ για να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Άκουσα πολλά θετικά πράγματα για τους οπαδούς, άκουσα ότι είναι φανταστικοί.
Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, που θα ξεκινήσω προπονήσεις και θα παίξω ποδόσφαιρο. Είμαι έτοιμος να παίξω. Θα προπονηθώ αύριο, οπότε θα μπορούσε να γίνει πολύ γρήγορα. Όπως είπα πριν, σωματικά και πνευματικά είμαι έτοιμος να παίξω. Στο επόμενο παιχνίδι θα μπορούσα να παίξω».
Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ, είπε: «Ήταν σοβαρή και πολύ γρήγορη. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να παίξω γρήγορα, γιατί σύντομα έχω παιχνίδια με την Εθνική και ήταν πολύ σημαντικό να είμαι έτοιμος γι’ αυτά τα παιχνίδια. Οπότε συνέβη μέσα σε δύο μέρες. Και τώρα είμαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα, να χαρώ το ποδόσφαιρο».
Όσον αφορά την παραμονή του και μετά το καλοκαίρι, ο Κριχόβιακ εξήγησε ότι είναι ακόμα νωρίς για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση: «Είναι πολύ νωρίς. Όμως είμαι εδώ, βλέπω μια φανταστική ατμόσφαιρα στην ομάδα και στους οπαδούς, που είναι πολύ σημαντικό… Όμως για εμένα το πιο σημαντικό είναι τι θα συμβεί αύριο και το επόμενο παιχνίδι, όχι σε λίγους μήνες. Οπότε δεν το σκέφτομαι ακόμη».
Δείτε επίσης: «Όχι» του ποδοσφαιριστή Artem Dzyuba στην εθνική Ρωσίας λόγω του πολέμου
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι πρόκειται για καλοσχεδιασμένη ενέργεια
- Ρεκόρ επιθέσεων εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη τον Οκτώβριο, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ότι κανένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G20 στη Νότια Αφρική
- Αχμέντ αλ Σάρα: Η ΗΠΑ τον αφαίρεσαν από τη λίστα τρομοκρατών πριν την ιστορική του επίσκεψη στο Λευκό Οίκο
- Η Γαλλία ανακτά την ασφάλεια του Λούβρου: Ο Μακρόν διαβεβαιώνει ότι τα κοσμήματα θα βρεθούν
![]()
