Η Ευρώπη προηγείται της «ομάδας του κόσμου» με 7-5 μετά τη δεύτερη ημέρα του Laver Cup, του τριήμερου τουρνουά που διεξάγεται στο Λονδίνο. Η διαφορά διαμορφώθηκε ύστερα από μια βραδιά με ανατροπές, στο απλό και στο διπλό.
Στο απλό, ο νεαρός Αμερικανός Λίρνερ Τιέν επικράτησε αρχικά του Ιταλού Φλάβιο Κομπόλι με 6-3, 2-6, 10-7 στο τάι μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 3-3 για την «ομάδα του κόσμου».
Στη συνέχεια, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, δύο φορές πρωταθλητής Grand Slam εφέτος στο Roland Garros και το US Open, ηττήθηκε από τον Αλεξ Ντε Μινόρ με 2-6, 7-6 (7-5), 11-9, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Τέϊλορ Φριτζ με 6-3, 4-6, 13-11, σώζοντας δύο match point στο super tiebreak.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το διπλό, όπου το ευρωπαϊκό ζευγάρι Κάσπερ Ρουντ και Ζβέρεφ νίκησε τους Αλεξάντερ Μπούμπλικ και Μπράντον Νακασίμα της «ομάδας του κόσμου» με 6-4, 7-6 (9/7).
Η Team World είναι η κάτοχος του τίτλου στη διοργάνωση που επινοήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ το 2017. Ωστόσο, η Ευρώπη παραμένει μπροστά στο συνολικό σκορ, με πέντε νίκες σε οκτώ διοργανώσεις.
Εφέτος, αρχηγός της Team Europe είναι ο Γάλλος Γιανίκ Νοά, ενώ αρχηγός της Team World είναι ο Αμερικανός Αντρέ Αγκάσι.
![]()
