Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ έβαλε το πλαίσιο για τη νέα άμυνα της Λίβερπουλ, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να βρει συνοχή, παρότι χαρακτήρισε τους Ρόναλντ Αραούχο και Ζερεμί Ζακέ «καλούς παίκτες».
Οι αποχωρήσεις των Ιμπραΐμα Κονατέ και Άντι Ρόμπερτσον, μαζί με τον μυϊκό τραυματισμό του Τζο Γκόμεζ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, ανάγκασαν τη Λίβερπουλ να αλλάξει άμεσα τα δεδομένα στην άμυνά της. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ενίσχυσε τις επιλογές του με τον διεθνή Ουρουγουανό Ρόναλντ Αραούχο, που ήρθε δανεικός για μία σεζόν από την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Γάλλος Ζερεμί Ζακέ εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι, έχοντας αποκτηθεί από τον Φεβρουάριο.
Οι Αραούχο και Ζακέ πήραν χρόνο συμμετοχής στη φιλική νίκη της Λίβερπουλ με 2-0 επί της ιταλικής Κόμο στο Άνφιλντ την Κυριακή (16/8), με τον Ζακέ να βρίσκει και δίχτυα. Η ανανεωμένη αμυντική γραμμή δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε αυτό το παιχνίδι.
Όταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο μπορεί να χτίσει ισχυρή συνεργασία με τους νέους συμπαίκτες του, ο Φαν Ντάικ απάντησε στους δημοσιογράφους:
«Παίζοντας αγώνες. Δεν θα πω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος, αλλά οι αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί από τις προπονήσεις.
Προφανώς, τα αγγλικά του Ζερεμί είναι, θα έλεγα, λίγο καλύτερα από του Ρόναλντ, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές και μπορούμε να αντιληφθούμε κάποιες στιγμές, το πώς πρέπει να αμυνθούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να δημιουργήσεις μια σύνδεση και αυτό απαιτεί λίγο χρόνο. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως φυσιολογικό. Ελπίζω, πάντως, να καταφέρουμε να το πετύχουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
![]()
