Ο Λουίς Ενρίκε είπε σήμερα (19/10) πως η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει την Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν, ενόψει της αυριανής (20/10) αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική της league phase του Champions League. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για μια μονομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες που, όπως τόνισε, μοιάζουν σαν καθρεφτισμοί η μία της άλλης.
Ο προπονητής της Παρί εστίασε σε δύο βασικά σημεία: ότι απέναντι στον Λαμίν Γιαμάλ, αλλά και στο ταλέντο των Καταλανών γενικότερα, η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και ότι πρόκειται απλώς για ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της League phase.
Στο ερώτημα αν πρόκειται για «τελικό πριν από τον τελικό», ο Λουίς Ενρίκε απάντησε: «Όχι, όχι. Το πρόγραμμα απλώς επιτρέπει τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Και οι δύο ομάδες συγκαταλέγονται στα φαβορί, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες ικανές να κατακτήσουν τη διοργάνωση».
Για την προετοιμασία της Παρί Σεν Ζερμέν, είπε: «Προετοιμαζόμαστε για τέτοια ματς ακριβώς όπως και για οποιοδήποτε άλλο. Εδώ βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Μου αρέσει να παρακολουθώ αυτά τα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και να βλέπω τον τρόπο που αγωνίζονται. Είμαστε πολύ παρόμοιες ομάδες. Θα είναι ένα κλειστό, περίπλοκο παιχνίδι, με άφθονη ατομική ποιότητα. Θα χρειαστεί να απαντήσουμε ως σύνολο. Είναι πολύ δυνατοί. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε κάθε πρόκληση συλλογικά».
Αναφορικά με τον Λαμίν Γιαμάλ, ανέφερε: «Η ιδέα είναι να έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας συνεχώς (γέλια). Αυτό είναι το ιδανικό μας· γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε όσα μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό ως ομάδα, όχι ατομικά. Ο Λαμίν Γιαμάλ θέλει να είναι ο Λαμίν Γιαμάλ, και το κάνει πολύ καλά. Κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από μια σύγκριση με τον Μέσι. Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι πολύ έξυπνος· θέλει να αποτελεί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, αλλά είναι προτιμότερο να μην τον συγκρίνουμε με τον Μέσι».
Για τον ανταγωνισμό, σημείωσε: «Ο πραγματικός ανταγωνισμός ξεκινά τον Απρίλιο. Εδώ διακυβεύονται απλώς 3 βαθμοί».
Μιλώντας για το αν η Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ είναι η εκδοχή που ταιριάζει περισσότερο στο DNA του συλλόγου, είπε: «Είμαι μέλος της οικογένειας της Μπαρτσελόνα· υπήρξα παίκτης και προπονητής εκεί, και διατηρώ ισχυρούς δεσμούς με την Καταλονία. Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Μπάρτσα κάθε χρόνο. Στην αρχή φάνταζε παράξενο, αλλά πλέον το έχω συνηθίσει. Ο σύλλογος πρεσβεύει αξίες που μου αρέσουν, είναι η ομάδα που μοιάζει περισσότερο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το να αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα αποτελεί τεράστια πηγή κινήτρου. Ο Φλικ βελτιώνει τα αποτελέσματα των προκατόχων του. Η προσωπικότητά του, ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδει τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο, καθώς και οι συνεντεύξεις Τύπου του – όλα αυτά συνάδουν απόλυτα με το DNA της Μπαρτσελόνα. Στην Μπαρτσελόνα οφείλεις να παίζεις επιθετικά και να κερδίζεις τα παιχνίδια, και ο Φλικ το πετυχαίνει αυτό με εξαιρετικό τρόπο».
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EPA
![]()

