O Νόβακ Τζόκοβιτς, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με 6-3, 6-4 τον Χούμπερτ Χούρκατς μετά από 82 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Όπεν της Μαδρίτης, καθώς διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο του στην ισπανική πρωτεύουσα, μετά το 2011, το 2016 και το 2019
Ο Τζόκοβιτς έμοιαζε πολύ περισσότερο με τον συνηθισμένο εαυτό του στο στάδιο “Manolo Santana“, σε μια ηλιόλουστη μέρα στη Μαδρίτη, με ακόμη μία εμφάνιση, με την οποία ο Σέρβος δείχνει να επιστρέφει στην καλύτερη φόρμα του ενόψει του Ρολάν Γκαρός, το οποίο αρχίζει στις 22 Μαΐου στο Παρίσι.
Ο 34χρονος «Νόλε» έφτασε στα προημιτελικά του Madrid Open, όταν ο -αντίπαλός του στους «16»- Άντι Μάρεϊ αποχώρησε από την πολυαναμενόμενη σύγκρουσή τους λόγω ασθένειας.
Ο Τζόκοβιτς έφτασε στον 2ο ΑΤΡ ημιτελικό του μέσα στο 2022, πανηγυρίζοντας την 6η νίκη του σε οκτώ ματς στη φετινή χωμάτινη σεζόν.
Είναι η 7η πρόκριση της καριέρας του στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης, στην 12η παρουσία του στο τουρνουά, και ταυτόχρονα η 996η νίκη του στο Tour της ΑΤΡ.
Στον ημιτελικό ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ράφα Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ.
Δείτε επίσης: Νόβακ Τζόκοβιτς για Μπόρις Μπέκερ: «Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτόν, είναι φίλος για χρόνια»
- Αλλαγές στο στρατηγείο: Ο Μιχαΐλο Ντραπάτι νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
- Γιορτή σήμερα 22 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν και ποιοι Άγιοι τιμώνται
- Φωτιά σε διαμέρισμα στο Πασαλιμάνι προκαλεί αναστάτωση και κινητοποίηση
- Ψηφίστηκε ο προσωπικός βοηθός ΑμεΑ και η κατάργηση περικοπών στις συντάξεις χηρείας
![]()
