Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία της European Athletics για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή του Αυγούστου. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου τον επέλεξε μετά τις εμφανίσεις του μέσα στον μήνα.
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο και του Παρισιού στο άλμα εις μήκος συγκέντρωσε την πλειοψηφία στη σχετική ψηφοφορία, χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε με άλμα στα 8.44μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η επιτυχία αυτή ήταν και το 4ο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό του στη διοργάνωση, μετά τα 2018 Βερολίνο, 2022 Μόναχο, 2024 Ρώμη και 2026 Μπέρμιγχαμ. Ακολούθησαν πρωτιές στο Diamond League, ενώ στη Ζυρίχη «πέταξε» στα 8.45μ., επίδοση που ήταν και όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2027.
«Ελληνικό μεγαλείο» έγραψε στη σχετική ανάρτησή της η European Athletics για την ανάδειξη του Μίλτου Τεντόγλου σε κορυφαίο αθλητή για τον Αύγουστο.
Ultimate Championship στη Βουδαπέστη: Την Παρασκευή ο Καραλής, το Σάββατο ο Τεντόγλου
Πηγή Φωτό: European Athletics
![]()
