Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, που θα διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου, αναμένεται να αποφέρει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ενυδάτωσης, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα marketingregistrado από την Αργεντινή.
Αυτή η καινοτομία εισάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα διαλείμματα να συμβαίνουν περίπου στο 22ο λεπτό κάθε ημιχρόνου. Η FIFA υποστηρίζει ότι το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην ευημερία των παικτών, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται σε ορισμένες πόλεις υποδοχής.
Ωστόσο, τα διαλείμματα έχουν μετατραπεί σε διαφημιστικά χρονικά διαστήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις επηρεάζουν την επανέναρξη του παιχνιδιού. Οι φίλαθλοι εκφράζουν με αποδοκιμασίες τη δυσαρέσκειά τους, ενώ αρκετοί παίκτες και προπονητές, όπως οι Βιρτζίλ φαν Ντάκ, Γιούργκν Κλοπ και Ντιντιέ Ντεσάμπ, έχουν δημοσίως εκφράσει τα παράπονά τους για αυτή τη μορφή.
![]()

