Ναδάλ: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα»

Ο Ράφαελ Ναδάλ δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του μετά τον δύσκολο τραυματισμό του καθώς παίζοντας εξαιρετικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Australian Open

Αμέσως μετά την νίκη του με 3-1 σετ επί του Κάρεν Κατσάνο ο Ισπανός θρύλος έκανε δηλώσεις:

propoli

«Είμαι σούπερ χαρούμενος για την εμφάνισή μου. Ήταν το καλύτερό μου ματς από τότε που επέστρεψα, έπαιξα επιθετικά, οι επιστροφές μου ήταν πολύ καλές, άλλαζα την κατεύθυνση με το forehand. Στο 3ο σετ έκανα κάποια λάθη και το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν που προσπάθησα να επιστρέψω το σερβίς του πιο μακριά από τη βασική γραμμή. Αλλά στάθηκα ικανός να επιστρέψω στο 4ο σετ. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα, έπαιξα πολύ καλό τένις. Αν μου το έλεγαν πριν έξι μήνες, δεν θα το πίστευα οπότε είμαι πολύ χαρούμενος» είπε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ισπανός και συνέχισε:

Όσον αφορά την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού και της αποθεραπείας του: «Είχα πολλές αμφιβολίες αν θα επέστρεφα. Κάθε μέρα αμφέβαλα. Για αρκετούς μήνες, προσπαθούσα να πάω στο court κάθε πρωί. Δεν ήμουν ικανός να προπονηθώ για 20 λεπτά, κάποιες φορές μπορούσα για 45 λεπτά. Ήταν δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Δούλευα με τον γιατρό να μου να βρω μια λύση, προσπαθούσα διαφορετικά πράγματα. Είναι δύσκολο. Ακόμα κι αν το έχω περάσει αρκετές φορές στο παρελθόν, κάθε φορά λέω το ίδιο. Όταν έχεις κάποιους συγκεκριμένους τραυματισμούς, είναι πιο εύκολο να τους δεχθείς.

Για παράδειγμα αν σπάσεις τον καρπό σου, ξέρεις ότι έχεις 3 μήνες για να επιστρέψεις. Έχεις ένα πλάνο και κάθε μέρα δουλεύεις γι’αυτό. Ο τραυματισμός που έχω εγώ, είναι πολύ πιο δύσκολος. Κάθε μέρα πας στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο και δεν βλέπεις βελτίωση κι αυτό είναι πολύ δύσκολο πνευματικά. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη μαχητικότητά μου, το πνεύμα μου και γι’αυτό μάλλον είμαι εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλα διασκεδάζω κάθε στιγμή»

Δείτε επίσης: Ραϊκόνεν: «Χρήματα και πολιτική η καταστροφή της F1»

Loading