Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στη γενική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις, ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα με προβάδισμα 9.7 δευτερολέπτων έναντι του Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Βέλγος, ο οποίος κατέχει τον τίτλο των οδηγών του 2024, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη απογευματινή ειδική διαδρομή, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην εκκίνηση.
Ο Αντριάν Φουρμό, ο οποίος εκκίνησε έκτος, σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας, παραμένοντας στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, την οποία κληρονόμησε μετά τα προβλήματα του Τζον Άρμστρονγκ. Ο Άρμστρονγκ, που είχε την πρώτη του νίκη σε ειδική στο WRC, εγκατέλειψε λόγω κλαταρίσματος και προβλημάτων στο τούρμπο του Ford του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σάμι Παγιάρι έχασε χρόνο λόγω κλαταρίσματος, ενώ ο Ιορδάνης Σερδερίδης εγκατέλειψε λόγω βλάβης στην υδραυλική υποβοήθηση του Ford Puma Rally 1. Ο Λάμπρος Αθανασούλας και ο Όλιβερ Σόλμπεργκ επίσης αποχώρησαν από τον αγώνα λόγω μηχανικών προβλημάτων.
Ο Έλφιν Έβανς, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, περιορίστηκε στην έβδομη θέση, καθώς εκκίνησε πρώτος και καθάρισε το δρόμο για τους υπόλοιπους. Το αυριανό σκέλος του Ράλι περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές με συνολικό μήκος 108,23 χιλιομέτρων.
Η πρώτη δεκάδα μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας:
1. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) 1 ώρα 26:48.2
2. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) + 9.7
3. Αντριάν Φουρμό (Γαλλία/Hyundai) + 42.4
4. Τζόσουα ΜακΕρλίν (Ιρλανδία/Ford) + 1:10.1
5. Μάρτινς Σεσκς (Λετονία/Ford) + 1:16.9
6. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota) + 1:33.2
7. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) + 2:08.4
8. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) + 2:49.5
9. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Skoda) + 3:10.6 –Κατηγορία WRC2–
10. Σάμι Παγιάρι (Φινλανδία/Toyota) + 3:13.1
![]()

