Ο Φλάβιο Κομπόλι έγινε ο πέμπτος τενίστας που εξασφαλίζει οριστικά τη συμμετοχή του στα ATP Finals και θα βρεθεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση των κορυφαίων της χρονιάς, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή σεζόν.
Ο 24χρονος Ιταλός σφράγισε και μαθηματικά την παρουσία του στο τουρνουά του Τορίνο (15-22 Νοεμβρίου), μετά την ήττα του Ραφαέλ Χοδάρ από τον Κάσπερ Ρουντ με 6-3, 6-4, χθες το βράδυ στο Paris Masters.
Το 2026 αποτέλεσε χρονιά «εκτόξευσης» για την καριέρα του Κομπόλι, καθώς έφτασε στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του στο Roland Garros και κατέκτησε τον τίτλο στο ATP 500 του Ακαπούλκο. Παράλληλα, έφτασε στα προημιτελικά του Wimbledon, στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και στον τελικό του Μονάχου.
Με αυτή την πρόκριση, ο Κομπόλι γίνεται ο τέταρτος εν ενεργεία Ιταλός τενίστας που κλείνει θέση στα ATP Finals, μετά τους Γιανίκ Σίνερ, Ματέο Μπερετίνι και Λορέντσο Μουζέτι.
Ο Κομπόλι προστίθεται στους τέσσερις παίκτες που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα ATP Finals 2026, οι οποίοι είναι οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Κάρλος Αλκαράθ, Μπεν Σέλτον και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ θα απουσιάσει ο τραυματίας Γιανίκ Σίνερ. Οι τελευταίες τρεις θέσεις θα κριθούν αυτή την εβδομάδα στο Paris Masters, το τελευταίο τουρνουά ATP Masters 1000 της χρονιάς.
![]()
