Ώρα… τελικών για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο European Cup

Την ευκαιρία να «γράψει ιστορία» έχει η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, καθώς τις προσεχείς ημέρες διεκδικεί το «παρθενικό» ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας της, αφού θα αναμετρηθεί με τη Βάλουρ στον (διπλό) τελικό του European Cup. Το πειραϊκό συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο (18/5, 20:00) στο Ρέικιαβικ την ομάδα από την Ισλανδία που μετράει μόνο νίκες στην εφετινή διοργάνωση, ενώ θα υποδεχθεί τους νησιώτες στον αγώνα ρεβάνς που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (25/5, 20:00) στη Χαλκίδα και το κλειστό «Τάσος Καμπούρης».

propoli

Με την επικράτησή τους επί της Φερεντσβάρος στους ημιτελικούς, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η τέταρτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στην καταληκτική αναμέτρηση της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία έχει αλλάξει όνομα στη διάρκεια των χρόνων. Την αρχή έκανε ο Φίλιππος Βέροιας τη σεζόν 2002-03, όταν αντιμετώπισε τη Σκιέρν στον (διπλό) τελικό του -τότε- Challenge Cup, αλλά το «εμπόδιο» της ομάδας από τη Δανία αποδείχθηκε… ανυπέρβλητο. Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 ήταν η… σειρά του Διομήδη Άργους να φτάσει στον τελικό, ωστόσο οι «λύκοι» του Δημήτρη Δημητρούλια προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και κατέκτησαν το τρόπαιο, καθώς… «δάγκωσαν» την ελβετική Τουν. Τη σεζόν 2017-18 η πορεία της ΑΕΚ έφερε την Ένωση στον τελικό του Challenge Cup, αλλά η ήττα 33-22 που γνώρισαν οι «κιτρινόμαυροι» στη Ρουμανία από την Ποταΐσα Τούρντα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, αποδείχθηκε… καταδικαστική. Όμως, η ΑΕΚ επέστρεψε στον τελικό την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η οποία ήταν η «παρθενική» σεζόν της διοργάνωσης που είχε στο μεταξύ μετονομαστεί σε European Cup, και οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια κατέκτησαν το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας δύο νίκες επί της Ίσταντς από τη Σουηδία.

Ο Ολυμπιακός διέγραψε μια εξαιρετική πορεία για να φτάσει στους τελικούς του European Cup, παραμένοντας αήττητος μέχρι σήμερα στην εφετινή διοργάνωση, στην οποία μετράει εννέα νίκες και μια ισοπαλία σε δέκα παιχνίδια. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν… επηρεάστηκαν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, καθώς ο Νίκος Γραμματικός αποτέλεσε στις αρχές Φεβρουαρίου παρελθόν από το «τιμόνι» της ομάδας. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει με δύο νίκες την ιταλική Σάσαρι και την Τρόγκιρ από την Κροατία, ωστόσο συνέχισε στον ίδιο… ρυθμό και αφότου ανέλαβε τα «ηνία» ο Ζέλικο Μπάμπιτς. Με τον Κροάτη στην άκρη του πάγκου, οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν με συνολικά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τα εμπόδια της ιταλικής Μπρίξεν και της Κρκα από τη Σλοβενία, για να φτάσουν στους ημιτελικούς του European Cup. Η Φερεντσβάρος έφτασε πολύ κοντά στο να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή ήττα του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», μολονότι βρέθηκαν να χάνουν στη Βουδαπέστη με 28-26, 1:14 πριν τη λήξη του πρώτου ημιτελικού, απέσπασαν ισοπαλία χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Σάββας Σάββας. Και στη ρεβάνς, και με την ώθηση που πήρε από τον κόσμο του, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη 39-32 επί των «πράσινων» στο κλειστό της Ηλιούπολης και την πρόκριση σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό συνολικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πανηγύρισε ήδη την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα κάτω των 19 ετών του ποδοσφαιρικού τμήματός του στο Youth League.

Πάντως, η σεζόν 2023-24 ήταν γενικότερα πολύ καλή για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή, καθώς μέχρι σήμερα μετράει μόλις δύο ήττες σε όλες τις διοργανώσεις! Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Σούπερ Καπ επικρατώντας στην παράταση της ΑΕΚ με 26-25 στο «Δαΐς», χάρη σε γκολ του Σάββα στην εκπνοή. Στη Handball Premier ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, καθώς ολοκλήρωσε την πορεία του στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος με απολογισμό 20 νίκες, μια ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ στο ματς του β΄ γύρου και μια… ανώδυνη ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής. Ουσιαστικά, η ήττα που «πόνεσε» περισσότερο τους Πειραιώτες ήταν αυτή από την ΑΕΚ στο ματς για τους «16» του Κυπέλλου, με τον «Δικέφαλο» να επικρατεί στο κλειστό της Ηλιούπολης με 28-25 και να θέτει τους «ερυθρολεύκους» από νωρίς εκτός του πρώτου από τους στόχους τους στην τρέχουσα σεζόν, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες μετά, ο Γραμματικός να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.

Ένα «εμπόδιο» που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός ενόψει του πρώτου τελικού με τη Βάλουρ είναι η αγωνιστική απραξία των τελευταίων ημερών για τους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν στις 27 Απριλίου τον δεύτερο αγώνα με τη Φερεντσβάρος, ενώ ακολούθησαν η Μεγάλη Εβδομάδα με το Πάσχα και στη συνέχεια οι αγώνες μπαράζ της εθνικής χάντμπολ των ανδρών με την αντίστοιχη της Ολλανδίας (σ.σ. 8 και 12 Μαΐου) για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025. Πάντως, οι περισσότεροι Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού πήραν λεπτά συμμετοχής στα ματς με τους «οράνιε», αλλά θα πρέπει όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω για να… ξεσκουριάσουν, ειδικά από τη στιγμή που από την απόδοσή τους στα ματς με τη Βάλουρ θα κριθεί ένας τίτλος…

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή έφτασε στον τελικό του European Cup διαθέτοντας στις τάξεις του τον δεύτερο σκόρερ της εφετινής διοργάνωσης. Ο Σάββας έχει σημειώσει 61 τέρματα στα 10 παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», την ώρα που στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Αργεντινός Τόμας Βαλεντίν Κανέτε, ο οποίος… πρόλαβε σε οκτώ αγώνες να πετύχει 62 γκολ για λογαριασμό της Μπρίξεν, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός στους «16». Πλέον ο διεθνής αριστερός ίντερ της ελληνικής ομάδας έχει άλλα δύο παιχνίδια μπροστά του, προκειμένου να αποσπάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, βοηθώντας παράλληλα τον Ολυμπιακό να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Την πρώτη τριάδα με τους καλύτερους σκόρερ στο εφετινό European Cup συμπληρώνει ο Αυστριακός Μάρκους Μαρ της Μπρέγκεντς με 58 γκολ, ενώ ο καλύτερος… «εκτελεστής» της Βάλουρ είναι ο Μπένεντικτ Γκούναρ Όσκαρσον που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 50 τέρματα.
 
 
Η ΒΑΛΟΥΡ
========
Ο εφετινός τελικός του European Cup είναι ο δεύτερος στην Ιστορία της Βάλουρ, καθώς ο σύλλογος από την ισλανδική πρωτεύουσα ήταν φιναλίστ στην καταληκτική αναμέτρηση του European Cup (σ.σ. ο πρόδρομος του Champions League) το 1980. Στην διάρκεια των χρόνων, η Βάλουρ κατέγραψε αρκετές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έφτασε πολύ κοντά σε έναν τελικό στην αγωνιστική περίοδο 2016-17 του Challenge Cup. Τότε η ομάδα από το Ρέικιαβικ αντιμετώπισε στους ημιτελικούς την Ποταΐσα Τούρντα (η οποία την επόμενη σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην ΑΕΚ) και επικράτησε εντός έδρας στον πρώτο αγώνα με 30-22. Όμως, η ρουμανική ομάδα ανέτρεψε τη διαφορά της ήττας της στον β΄ τελικό και με 32-23 πανηγύρισε την πρόκριση στους τελικούς. Φέτος η Βάλουρ διαγράφει άλλη μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, καθώς έφτασε στον τελικό του European Cup πανηγυρίζοντας 12 νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Πλέον ο στόχος της ισλανδικής ομάδας είναι να κάνει το βήμα… παραπάνω σε σχέση με το 1980 και να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Η Βάλουρ ιδρύθηκε το 1911, με τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου από την ίδρυσή του να σχετίζονται κυρίως με το ποδόσφαιρο. Στα πρώτα χρόνια του κλαμπ, η πεζοπορία και η ποδηλασία ήταν επίσης σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του συλλόγου, αλλά συνήθως συνδέονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ποδόσφαιρο και την προπόνηση. Όμως, γύρω στη δεκαετία του 1940, νέα αθλήματα άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στη Βάλουρ. Το 1940 διεξήχθη το πρώτο πρωτάθλημα χάντμπολ της Ισλανδίας, άθλημα που στην πραγματικότητα ήταν τα προηγούμενα χρόνια μέρος της προπόνησης των ποδοσφαιριστών της Βάλουρ. Ο σύλλογος κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση και έκτοτε το χάντμπολ έγινε πολύ δημοφιλές άθλημα για τη Βάλουρ, που υπερασπίστηκε τον τίτλο της το 1941 και το 1942 και ξανά το 1944. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος χάντμπολ στην Ισλανδία, καθώς έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα (24) και τα περισσότερα κύπελλα (12) στη χώρα.

Η Βάλουρ κατετάγη τρίτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Ισλανδίας για τη σεζόν 2023-24 με απολογισμό 16 νίκες και 6 ισοπαλίες σε 22 παιχνίδια. Έτσι, πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, όπου στους προημιτελικούς απέκλεισε τη Φραμ με 2-0 νίκες, ωστόσο έμεινε εκτός τελικών, καθώς στους «4» αποκλείστηκε από την Αφτουρέλντινγκ με 3-1 νίκες. Η έδρα της ομάδας είναι το -χωρητικότητας 1.8000 θεατών- κλειστό “N1 höllin”, που αποτελεί «κομμάτι» του πολλαπλών χρήσεων σταδίου «Χιλνταρέντι» στο Ρέικιαβικ, το οποίο είναι η έδρα των ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χάντμπολ της Βάλουρ.

Προπονητής της Βάλουρ είναι ο Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον, ενώ το ρόστερ της ομάδας αποτελεί ένα κράμα νεαρών και μεγαλύτερων σε ηλικία, αλλά έμπειρων παικτών. Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών της Βάλουρ έχει γεννηθεί μετά το 1990, ενώ δώδεκα εξ αυτών είναι γεννημένοι από το 2000 και μετά. Στον αντίποδα, υπάρχουν και τέσσερις παίκτες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν το 1989, με τον… γηραιότερο αυτών να είναι ο 43χρονος Αλεξάντερ Πέτερσον. Ο… αειθαλής δεξιός ίντερ γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1980 στη Ρίγα, όταν η Λετονία ήταν ακόμη «κομμάτι» της Σοβιετικής Ένωσης, και σε ηλικία 18 ετών μετανάστευσε στην Ισλανδία για να παίξει χάντμπολ. Αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Γκρότα/KR, ενώ το 2003 μετακόμισε στη Γερμανία, όπου έπαιξε σε διάφορους συλλόγους έως το καλοκαίρι του 2022, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, πριν αποφασίσει να επιστρέψει στα γήπεδα, ένα χρόνο μετά, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βάλουρ. Το 2005 έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της Ισλανδίας, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010, με αποτέλεσμα οι αθλητικοί συντάκτες της χώρας να τον αναδείξουν κορυφαίο αθλητή της χρονιάς.

Η Βάλουρ διαθέτει στο εφετινό ρόστερ της μόνο έναν ξένο, ο οποίος προέρχεται από την ευρύτερη… γειτονιά των Βόρειων Χωρών, καθώς πρόκειται για τον 29χρονο δεξιό εξτρέμ, Άλαν Νόρντμπεργκ, από τα Νησιά Φερόε. Ξεκίνησε από τον 1ο γύρο τις υποχρεώσεις της στο European Cup και έφτασε ως τους τελικούς πανηγυρίζοντας μόνο νίκες, με τον συνολικό απολογισμό της μέχρι σήμερα να είναι 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τον πρώτο τελικό της Βάλουρ με τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή θα διαιτητεύσουν οι Γιάκουμπ Γερλέτσκι και Ματσιέι Λάμπουν από την Πολωνία.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                                             ΒΑΛΟΥΡ
 –                                       1ος ΓΥΡΟΣ     Με Γκράνιτας-Κάρις (Λιθουανία)
 –                                                     27-24, 33-28 (και τα δύο ματς εκτός)

Με Σάσαρι (Ιταλία)                       2ος ΓΥΡΟΣ     Με Πόλβα Σέρβιτι (Εσθονία)
31-24 (εκτός), 38-29 (εντός)                           32-29, 39-28 (και τα δύο ματς εκτός)

Με Τρόγκιρ (Κροατία)                     3ος ΓΥΡΟΣ     Με HC HC Μότορ (Ουκρανία)
27-26 (εκτός), 36-28 (εντός)                           35-31 (εκτός), 33-28 (εντός)

Με Μπρίξεν (Ιταλία)                      ΦΑΣΗ «16»     Με Μεταλοπλάστικα Σάμπατς (Σερβία)
29-23, 37-25 (και τα δύο ματς εντός)                   27-26 (εντός), 30-28 (εκτός)

Με Κρκα (Σλοβενία)                     ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ   Με Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
31-26 (εντός), 25-19 (εκτός)                           36-35 (εκτός), 36-30 (εντός)

Με Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)              ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ     Με Μινάουρ Μπάια Μάρε (Ρουμανία)
28-28 (εκτός), 39-32 (εντός)                           36-28 (εντός), 30-24 (εκτός)

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ
======================
ΑΡ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                 ΧΩΡΑ          ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝ.   ΘΕΣΗ
 1. Κώστας Κοτανίδης              Ελλάδα        07/02/1992   Τερματοφύλακας
 6. Δημήτρης Τζηράς               Ελλάδα        05/04/1991   Δ. Εξτρέμ
 7. Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης    Ελλάδα        20/02/1998   Πίβοτ
 8. Γιώργος Παπαβασίλης           Ελλάδα        31/07/2000   Αρ. Εξτρέμ
 9. Ιβάν Βίντα                    Κροατία       14/03/1995   Δ. Εξτρέμ
10. Γρηγόρης Τζίμπουλας           Ελλάδα        23/01/2001   Αρ. Εξτρέμ
12. Πάνος Παπαντωνόπουλος         Ελλάδα        02/10/2001   Τερματοφύλακας
17. Πέτρος Κανδύλας               Ελλάδα        28/02/1991   Πλέι Μέικερ
19. Ιβάν Σλίσκοβιτς               Κροατία       23/10/1991   Αρ. Ίντερ
23. Μπάμπης Δομπρής               Ελλάδα        23/07/1994   Πλέι Μέικερ
24. Χρήστος Τσιγαρίδας            Ελλάδα        13/09/2000   Πλέι Μέικερ
27. Κονσταντίν Σμόκοτ             Ρουμανία      06/03/2007   Τερματοφύλακας
32. Νίκος Πασσιάς                 Ελλάδα        17/02/1995   Αρ. Ίντερ
33. Άνχελ Μοντόρο Καμπέγιο        Ισπανία       10/04/1989   Δ. Ίντερ
44. Σάβο Σλαβούλιτσα              Σερβία        13/08/1998   Δ. Ίντερ
45. Μίχα Κάβτσιτς                 Σλοβενία      19/06/1998   Πίβοτ
66. Στέφανος Μιχαηλίδης           Ελλάδα        15/05/1994   Πίβοτ
77. Σάββας Σάββας                 Ελλάδα        07/07/1997   Αρ. Ίντερ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
    Ζέλικο Μπάμπιτς               Κροατία       19/05/1972
 
 
ΒΑΛΟΥΡ
======
ΑΡ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                 ΧΩΡΑ          ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝ.   ΘΕΣΗ
 1. Μπιόργκβιν Παλ Γκούσταβσον    Ισλανδία      24/05/1985   Τερματοφύλακας
 3. Τιόρβι Τιρ Γκίσλασον          Ισλανδία      12/05/2000   Πίβοτ
 4. Φίνουρ Ίνγκι Στέφανσον        Ισλανδία      18/06/1987   Δ. Εξτρέμ
 5. Άγκναρ Γιόνσον                Ισλανδία      11/10/1993   Δ. Ίντερ
 6. Βίκτορ Σίγκουρντσον           Ισλανδία      19/07/2001   Πλέι Μέικερ
 7. Ούλφαρ Παλ Μόνσι Θόρνταρσον   Ισλανδία      24/01/2000   Αρ. Εξτρέμ
 8. Άρον Πάλσον                   Ισλανδία      18/10/1996   Πλέι Μέικερ
 9. Μπένεντικτ Γκούναρ Όσκαρσον   Ισλανδία      12/09/2002   Πλέι Μέικερ
10. Βίγκνιρ Στέφανσον             Ισλανδία      21/06/1990   Αρ. Εξτρέμ
11. Ντάνιελ Ερν Γκούντμουντσον    Ισλανδία      28/06/2004   Αρ. Εξτρέμ
12. Στέφαν Πέτουρσον              Ισλανδία      21/08/2002   Τερματοφύλακας
14. Ίσακ Γκούσταφσον              Ισλανδία      14/02/2003   Δ. Ίντερ
15. Αλεξάντερ Γιούλιουσον         Ισλανδία      17/10/1994   Αρ. Ίντερ
17. Μπρέκι Χραφν Βαλντίμαρσον     Ισλανδία      03/01/2003   Αρ. Ίντερ
18. Θόρβαλντουρ Ερν Θόρβαλντσον   Ισλανδία      30/03/2004   Πίβοτ
19. Τόμας Σίγκουρντσον            Ισλανδία      31/07/2002   Αρ. Εξτρέμ
20. Μπέργκουρ Έλι Ρούναρσον       Ισλανδία      20/12/1995   Δ. Εξτρέμ
23. Ρόμπερτ Χόστερτ               Ισλανδία      19/01/1991   Αρ. Ίντερ
24. Μάγκνους Όλι Μάγκνουσον       Ισλανδία      08/05/1992   Αρ. Ίντερ
25. Άλαν Νόρντμπεργκ              Νησιά Φερόε   25/03/1995   Δ. Εξτρέμ
29. Γιόελ Μπέρνμπουργκ            Ισλανδία      28/10/2001   Πίβοτ
31. Άρναρ Θορ Φίλκισον            Ισλανδία      15/02/1996   Τερματοφύλακας
34. Άντον Ρούναρσον               Ισλανδία      20/07/1988   Πλέι Μέικερ
43. Αλεξάντερ Πέτερσον            Ισλανδία      02/07/1980   Δ. Ίντερ
88. Άντρι Φίνσον                  Ισλανδία      26/11/2002   Πίβοτ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
    Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον        Ισλανδία      15/03/1973
 
 
 
Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»
================
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΕΩΝ
1994: Τούσεμ Έσεν (Γερμανία)
1995: Νιντερβούρτσμπαχ (Γερμανία)
1996: Ντράμεν (Νορβηγία)
1997: Νέτελστετ (Γερμανία)
1998: Νέτελστετ (Γερμανία)
1999: Φλένσμπουργκ (Γερμανία)
2000: Γκρόσβαλστατ (Γερμανία)

CHALLENGE CUP
2001: Γιούγκοβιτς Κατς (Γιουγκοσλαβία)
2002: Σκιέρν (Δανία)
2003: Σκιέρν (Δανία)
2004: Σκόβντε (Σουηδία)
2005: Βάκερ Τουν (Ελβετία)
2006: Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
2007: Ρεσίτσα (Ρουμανία)
2008: Ρεσίτσα (Ρουμανία)
2009: Ρεσίτσα (Ρουμανία)
2010: Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
2011: Τσίμος Κόπερ (Σλοβενία)
2012: Διομήδης Άργους (ΕΛΛΑΔΑ)
2013: SKA Μινσκ (Λευκορωσία)
2014: Σάβεχοφ (Σουηδία)
2015: Οντορχέι (Ρουμανία)
2016: Μπράγκα (Πορτογαλία)
2017: Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
2018: Ποταΐσα Τούρντα (Ρουμανία)
2019: CSM Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
2020: Η σεζόν διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

EUROPEAN CUP
2021: ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
2022: Νέρμπο (Νορβηγία)
2023: Βοϊβοντίνα (Σερβία)
2024: ;


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading