Παναγιώτα Δόση: «Δεν μπορώ να μπω απευθείας στα… κόκκινα»

Παναγιώτα Δόση: «Δεν μπορώ να μπω απευθείας στα… κόκκινα»

Η Παναγιώτα Δόση, μετά από μια διετία γεμάτη προκλήσεις που την κράτησαν πίσω τόσο στην προπονητική διαδικασία όσο και στους αγώνες, έχει πλέον επιστρέψει στη ρουτίνα της και ανυπομονεί να βρεθεί και πάλι στην αγωνιστική δράση. Η νεαρή άλτρια του ύψους συμμετείχε το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε μια χρονιά όπου κυριάρχησαν ο πόνος και η αβεβαιότητα, αποτέλεσμα των τραυματισμών. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα και από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό.

«Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά. Έχω ξεπεράσει τους τραυματισμούς και έχω επιστρέψει στην προπονητική μου ρουτίνα, κάτι που είχα να κάνω από το 2023. Ο στόχος είναι μια πολύ καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Μπέρμιγχαμ. Πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου ο τραυματισμός μου. Έχω να κάνω προπόνηση δύο χρόνια και δεν μπορώ να μπω απευθείας στα κόκκινα. Πρέπει όλα να γίνουν ομαλά και ν’ ακούω το σώμα μου», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η 24χρονη αθλήτρια και συμπλήρωσε:

«Η πρόκριση στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ είναι ο μεγάλος μου στόχος για φέτος. Πάντα κυνηγάς το καλύτερο δυνατό, σκοπός μου είναι να πηδήσω ψηλά. Μακάρι να έρθει και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος, όμως όχι ακατόρθωτος αν φυσικά το επιτρέψει η προπονητική διαδικασία». Η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση σκοπεύει να κάνει περίπου πέντε αγώνες στη χειμερινή δράση, με το πρόγραμμα της να ολοκληρώνεται το επόμενο δεκαήμερο.

«Θα αγωνιστώ σίγουρα στο μίτινγκ αλμάτων του Γκορζόβ στην Πολωνία, στις 31/1. Στόχος μας είναι να κάνω περίπου πέντε αγώνες συνολικά, μαζί με το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Στους αγώνες του χειμώνα μας ενδιαφέρει να πάμε ψηλά, δεν θα κυνηγήσουμε τόσο το ράνκινγκ. Άλλωστε, έχω ήδη συγκεντρώσει κάποιους βαθμούς από τους αγώνες που είχα κάνει στο φινάλε της περσινής σεζόν», είπε.

Η αθλήτρια, κατά την προηγούμενη διετία, είχε πολλές αγωνιστικές διακυμάνσεις εξαιτίας των τραυματισμών που την κρατούσαν πίσω. «Όταν έχεις περάσει από την κακή πλευρά του πρωταθλητισμού, αγωνιάς να νιώσεις δυνατός μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες. Δε μου έλειψαν τόσο οι αγώνες, όσο το να είμαι καλά σε αυτούς. Θέλω να κάνω μια χρονιά αντίστοιχη με του 2023», κατέληξε.

Η Παναγιώτα Δόση θα παραμείνει τον χειμώνα στην Αθήνα, αφού όπως λέει: «Οι συνθήκες στο ΟΑΚΑ είναι εξαιρετικές και δεν μας λείπει τίποτα».

Loading

Play