Πάουντ: «Με τα σημερινά δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν»

Καθησυχαστικός για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, εμφανίσθηκε ο Καναδός Ρίτσαρντ Πάουντ, που αποτελεί το παλαιότερο μέλος της ΔΟΕ.

«Απ΄ όσα γνωρίζουμε σήμερα, υπάρχει πράσινο φως. Έχω το εισιτήριό μου. Η ΔΟΕ θα έχει την τελευταία λέξη, αλλά εάν η χώρα υποδοχής δεν θέλει να  φιλοξενήσει την διοργάνωση, αυτό δεν θα συμβεί. Από την έναρξη της συζήτησης για πιθανή αναβολή, υπήρχαν τακτικές επαφές και πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των Ιαπώνων και της ΔΟΕ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της Ιαπωνίας ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν και ότι δεν θα διεξαχθούν το 2020, αλλά ότι θα αναβληθούν για ένα χρόνο. Προς το παρόν, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα υπάρχουν θεατές και, εάν ναι, ποιο ποσοστό των χώρων θα είναι προσβάσιμο. Απαντήσαμε στο ιαπωνικό αίτημα να μην επιτρέπεται κανένας ξένος θεατής. Και απαντήσαμε στην ανησυχία τους για τον αριθμό των ξένων που εισέρχονται στην Ιαπωνία για κάποιο λόγο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ιάπωνες έχουν μειώσει κατά 50% τον αριθμό των αλλοδαπών που μπορούν να εισέλθουν στην επικράτειά τους», τόνισε αρχικά ο υψηλόβαθμος παράγοντας της ΔΟΕ.

propoli

Παράλληλα, δεν άφησε ασχολίαστη την αρνητική στάση από μεγάλη μερίδα των Ιαπώνων απέναντι στη διοργάνωση: «Στις ανεπτυγμένες χώρες υπάρχει πάντα το 25% των ανθρώπων που αντιτίθενται πάντα σε όλα. Προτιμούμε πολύ να βασιζόμαστε σε ενημερωμένες επιστημονικές πληροφορίες και σε επαληθευμένες πληροφορίες. Για τον ιό και τη θεραπεία του, καθώς και τα εμβόλια και την πρόληψη. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το 1984 υπήρχαν πολλά άρθρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανησυχούσαν πραγματικά για τον αριθμό των Ολυμπιακών αθλητών που θα μπορούσαν να πεθάνουν από το νέφος της ρύπανσης. Πιστεύω, ότι ίσως ορισμένες ομιλίες θα πρέπει να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν το ευρύ κοινό».

Αναφερόμενος τέλος, στην εικόνα αυτών των ιδιαίτερων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Καναδός παράγοντας τόνισε: «Σίγουρα θα είναι λιγότερο εορταστικοί. Οι δρόμοι δεν θα γεμίζουν με αθλητές και θεατές. Ο ενθουσιασμός του να είσαι σε μια Ολυμπιακή πόλη θα είναι πιο περιορισμένος. Ωστόσο, θα υπάρξουν Ολυμπιακοί Αγώνες και αθλητές από 206 χώρες που θα συμμετάσχουν και που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις τελειώσει η διοργάνωση. Αυτός ο τύπος ατμόσφαιρας δεν θα είναι εκεί αλλά θα υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός που συνοδεύει την διοργάνωση».

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μία ακύρωση των Αγώνων θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες και οικονομικό τέλμα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading