Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πλέον ότι θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στο φάιναλ φορ της Euroleague, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, μετά την αποτυχία του Παναθηναϊκού να προκριθεί, χάνοντας από τη Βαλένθια με 3-2. Στη Media Day της ομάδας, ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι η απουσία των «πρασίνων» δεν επηρεάζει καθόλου την ομάδα του. «Εμείς ούτως ή άλλως με τη Φενέμπαρχτσε θα παίζαμε και με αυτήν θα παίξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Μπαρτζώκας, που καθοδηγεί τον Ολυμπιακό στο 5ο συνεχόμενο φάιναλ φορ της Euroleague, ανέφερε ότι οι προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει για τον εαυτό τους προσθέτουν πίεση στην ομάδα. «Πίεση μας βάζουν οι προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι για τους εαυτούς μας».
Αναφερόμενος στη σημασία της συμμετοχής στο φάιναλ φορ, ο προπονητής επισήμανε ότι είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για κάθε ομάδα και ότι οι προσδοκίες του κόσμου δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα. «Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να είμαστε εδώ, αλλά οι προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει μας βάζουν πίεση» δήλωσε.
Σχετικά με τον ημιτελικό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ο Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος, καθώς η ομάδα του πρέπει να επικεντρωθεί στο παιχνίδι. «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε» πρόσθεσε.
![]()
