«Η Ρωσία θα φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις και θα καλέσει τους αληθινούς εταίρους της»
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε γνωστό ότι «η Ρωσία θα φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις και θα καλέσει τους αληθινούς εταίρους της», ενώ χαρακτήρισε «παράλογο» τον αποκλεισμό εννέα μηνών που επέβαλε η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) στον Ρώσο «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση στη Μόσχα για την υποστήριξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές αντιμετώπισαν διακρίσεις λόγω της εθνικότητάς τους.
Ο Ρίλοφ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν μία εκδήλωση στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, την οποία διοργάνωσε τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Φωτογραφίες τον έδειχναν να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα «Ζ» (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του.
Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι επιδόσεις της νεαρής αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν με τη βοήθεια απαγορευμένων ουσιών, τονίζοντας ότι «μέσω της δουλειάς της, έφερε το άθλημα στο επίπεδο μιας πραγματικής μορφής τέχνης».
Δείτε επίσης: Τιερ Μπρετόν: «Το Twitter θα πρέπει να προσαρμοσθεί απολύτως στους ευρωπαϊκούς κανόνες»
- Χάντμπολ: Ο Ολυμπιακός στο 7/7 με άνετη νίκη 40-26 επί του Δούκα
- Άμπου Ντάμπι: Ο Ζελένσκι ελπίζει οι διαπραγματευτικές ομάδες από Ουκρανία, Ρωσία και ΗΠΑ να συναντηθούν 6-10 Νοεμβρίου
- Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
- Σε κανονική λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης – Άνοιξαν οι έξι σταθμοί που ήταν κλειστοί
- Το κόμμα του Νετανιάχου καταγγέλλει πως τα αραβικά κόμματα «έκλεψαν τις εκλογές»
![]()
