Τα σχέδια του Γουίμπλεντον να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, προχωρούν θετικά, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε μια προσφυγή κατά του έργου από την οργάνωση ακτιβιστών «Save Wimbledon Park». Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε κινήσει νομικά μέτρα κατά της άδειας πολεοδομίας που χορηγήθηκε στο All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC), το οποίο επιδιώκει να τριπλασιάσει το μέγεθος του κύριου χώρου του σε ένα έργο 200 εκατομμυρίων λιρών.
Η επέκταση θα περιλαμβάνει 39 νέα γήπεδα, συμπεριλαμβανομένου ενός γηπέδου επίδειξης 8.000 θέσεων, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ημερήσια χωρητικότητα από 42.000 σε 50.000 άτομα. Επιπλέον, θα επιτραπεί η διεξαγωγή προκριματικών γύρων στο χώρο, ο οποίος φιλοξενεί το κορυφαίο τουρνουά από το 1877. Η ανακατασκευή ενός πρώην γηπέδου γκολφ που ανήκει στην AELTC αποτελεί επίσης τμήμα των σχεδιασμών.
Η άδεια πολεοδομίας είχε εγκριθεί από την Αρχή του Μείζονος Λονδίνου πέρυσι, ωστόσο η οργάνωση Save Wimbledon Park υποστήριξε ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι περιορισμοί στην ανακατασκευή της γης, οι οποίοι είχαν συμφωνηθεί όταν η μητρική εταιρεία της AELTC αγόρασε την πλήρη κυριότητα του γηπέδου γκολφ το 1993.
Ο δικαστής Πουσπίντερ Σαίνι απέρριψε την ένσταση της Save Wimbledon Park σχετικά με τη νομιμότητα της άδειας πολεοδομίας, αλλά τα σχέδια του Γουίμπλεντον εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα άλλο νομικό εμπόδιο που αφορά την κατάσταση της γης, το οποίο θα εκδικαστεί στις αρχές του επόμενου έτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ