Μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με την κατάταξη του Σεπτεμβρίου βρίσκεται η εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με τη νέα λίστα που ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται πλέον στην 47η θέση του ranking της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας με 1.435 βαθμούς.
Παράλληλα, η Κύπρος είναι και τον Οκτώβριο 103η, ενώ οι αντίπαλοι της εθνικής στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις: Ισπανία (7η), Σουηδία (17η), Γεωργία (93η) και Κόσοβο (113ο).
Στο μεταξύ, το Βέλγιο παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Βραζιλία να είναι σταθερά δεύτερη, ενώ Γαλλία και Ιταλία «σκαρφάλωσαν» στην τρίτη και την τέταρτη θέση, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η Αγγλία να χάσει δύο θέσεις και να υποχωρήσει στο Νο 5. Επίσης, η Ισπανία κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο 7, με αποτέλεσμα η Πορτογαλία να «πέσει» στο Νο 8.
Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA έχει ως εξής:
1. Βέλγιο 1832,33 βαθμοί
2. Βραζιλία 1820,36
3. Γαλλία 1779,24
4. Ιταλία 1750,52
5. Αγγλία 1750,16
6. Αργεντινή 1738,79
7. Ισπανία 1687,66
8. Πορτογαλία 1681,73
9. Μεξικό 1672,92
10. Δανία 1668,98
- Σουηδία: Στο χείλος της απόλυσης ο Τόμασον, πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας
- Αβέβαιη η συμμετοχή του Ζίβκοβιτς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Τα «πράσινα» καύσιμα στη ναυτιλία: Μια προκλητική ισορροπία για το μέλλον
- ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύψεις για την έλλειψη παρεμβάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Το σκάνδαλο του εθνικού αποθέματος από το 2019 και μετά
- Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την πράσινη μετάβαση των νησιών από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr