Ράσφορντ: «Συγνώμη για το πέναλτι, αλλά δεν θα απολογηθώ για αυτό που είμαι, ένας μαύρος από το Μάντσεστερ»

Ο Ράσφορντ ζήτησε συγγνώμη για το πέναλτι, αλλά τόνισε: «δεν θα ζητήσω ποτέ συγνώμη για το ποιος είμαι και από που ήρθα».

Ο Μάρκους Ράσφορντ απάντησε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το χαμένο του πέναλτι κόντρα στην Ιταλία. Ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους της Αγγλίας, ωστόσο τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που είναι.

propoli

Όλα όσα είπε ο Ράσφορντ:

«Δεν ξέρω καν από πού να ξεκινήσω και δεν ξέρω καν τι να πω για το πώς αισθάνομαι αυτήν τη στιγμή. Είχα μια δύσκολη σεζόν, νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο για όλους να δουν και πιθανότατα πήγα στον τελικό με έλλειψη εμπιστοσύνης. Αισθάνομαι πως τους απογοήτευσα όλους, τους συμπαίκτες μου.

Ήταν ένα πέναλτι που μου ζητήθηκε να εκτελέσω. Μπορώ να σκοράρω με πέναλτι στον ύπνο μου, οπότε γιατί να μην το έκανα ξανά; Γυρίζει στο κεφάλι μου ξανά και ξανά η εκτέλεση και πιθανότατα δεν υπάρχει λέξη για να περιγράψω πως αισθάνομαι που το έχασα.

Ξέρω τι σημαίνει αυτό. 55 χρόνια. Τελικός. Ένα πέναλτι. Η μεγάλη στιγμή. Και το έχασα. Μακάρι να έκανα κάτι άλλο. Ζητάω συγνώμη, αισθάνομαι πως απογοήτευσα όλους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη περήφανη στιγμή για μένα όταν φοράω τη φανέλα της Αγγλίας. Αλλά δεν θα αλλάξω αυτό που είμαι. Μπορεί να γίνεται κριτική για την απόδοσή μου όλη μέρα, το πέναλτί μου δεν ήταν αρκετά καλό, θα έπρεπε να είχα σκοράρει, αλλά δεν θα ζητήσω ποτέ συγνώμη για το ποιος είμαι και από πού ήρθα.

Είμαι ο Μάρκους Ράσφορντ, 23 ετών, ένας μαύρος από το Withington και το Wythenshawe, στο Νότιο Μάντσεστερ. Για όλα τα ευγενικά μηνύματα, σας ευχαριστώ. Θα επιστρέψω πιο δυνατός. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί», τόνισε ο Ράσφορντ ο οποίος έλαβε και πολλά μηνύματα αγάπης και ενθάρρυνσης.

Δείτε επίσης: Κέιν: “Αυτή η ήττα θα πονάει για καιρό”

Loading