Δύο άτομα συνελήφθησαν για κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό και 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένη κλοπή και απάτη με υπολογιστή.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην οδό Γιαννιτσών, ημεδαπός 41 ετών, γνωστός των δραστών, μπήκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και, όταν αντιλήφθηκε ότι ένας από αυτούς του έκλεψε το κινητό, τον χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, ενώ μέσα στο όχημα βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το διάστημα από 25-05-2026 έως 16-08-2026 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, ο 44χρονος προέβη σε ακόμη 6 περιπτώσεις κλοπής, από τις οποίες 4 από μεταφορικά μέσα και 2 από καταστήματα σε ώρα λειτουργίας.
Από αυτές αποκόμισε συνολικά 6.280 ευρώ, 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και πλήθος τραπεζικών καρτών, με κάποιες από τις οποίες πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
![]()
