Ρεκόρ Γύρου του Κόσμου από τον Γάλλο ιστιοπλόο Γκιρέκ Σουντέ

Ρεκόρ Γύρου του Κόσμου από τον Γάλλο ιστιοπλόο Γκιρέκ Σουντέ

Ο Γάλλος ιστιοπλόος Γκιρέκ Σουντέ κατέρριψε το ρεκόρ για τον γύρο του κόσμου, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του με το maxi-trimaran MACSF σε 94 ημέρες, 21 ώρες και 58 λεπτά, παρά τις προκλήσεις των ανέμων και των ρευμάτων.

Ο Σουντέ κάλυψε περισσότερα από 37.670 ναυτικά μίλια (περίπου 70.000 χλμ.) και πέρασε την εικονική γραμμή τερματισμού στις 9:34 το πρωί του Σαββάτου, μεταξύ του νησιού Ουσάντ και του Λίζαρντ Πόιντ, στο νοτιοδυτικό άκρο της Αγγλίας. Είναι ο πρώτος καπετάνιος που ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου με πολυκύτιο, ενώ όλοι οι προκάτοχοί του χρησιμοποίησαν μονοκύτια.

Με αυτή την επιτυχία, ο 34χρονος Σουντέ «εκθρόνισε» τον Ζαν Λικ Φαν Ντεν Χίντε, ο οποίος κρατούσε το προηγούμενο ρεκόρ από το 2004 με 122 ημέρες και 14 ώρες. Ο Σουντέ είναι ο έκτος καπετάνιος που ολοκληρώνει έναν τέτοιο περίπλου.

Αργότερα σήμερα, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Βρέστης, όπου θα τον περιμένει ο 80χρονος Φαν Ντεν Χίντε, στο πλαίσιο μιας θερμής υποδοχής από τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. «Είμαι χαρούμενος για αυτόν», δήλωσε ο θρύλος της ιστιοπλοΐας, σχολιάζοντας την κατάρριψη του ρεκόρ του.

Η διαδρομή του Σουντέ δεν ήταν εύκολη, καθώς αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, όπως η ζημιά στο πηδάλιο του σκάφους του. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του με επιτυχία.

Loading

Play