Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την τραγωδία του Καίρου η οποία ήταν μια από τις μεγαλύτερες του ποδοσφαίρου.
Στις 11 Φεβρουαρίου 1974 στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, είχε προγραμματιστεί η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στη Ζάμαλεκ και τη Ντούκλα Πράγας, μία συνάντηση που μετατράπηκε σε τραγωδία.
Αρχικά είχε επιλεγεί το στάδιο Nasser, χωρητικότητας 80.000 θεατών, όμως τελικά αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει στο γήπεδο Zamalek, δύο φορές μικρότερο, μία επιλογή που αποδείχθηκε μοιραία.
Η τεράστια ροή των φιλάθλων που πήγαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την συνάντηση, πολύ μεγαλύτερη από την χωρητικότητα του σταδίου, προκαλώντας την κατάρρευση μίας εξέδρας, με τραγικό απολογισμό, να σκοτωθούν 48 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 50.
Δείτε επίσης: Οι σημερινές αθλητικές μεταδόσεις της τηλεόρασης
- Αρνητική απάντηση του Σλοτ στη Φούλαμ για τη θέση προπονητή
- Σύρος: Η γοητεία του νησιού προβάλλεται στην Ιταλία
- Διαφάνεια στους μισθούς: Πιέσεις για εφαρμογή νέων κανόνων στην ΕΕ πριν την προθεσμία
- Βελόπουλος: Χάθηκε το φιλότιμο μετά τη συγγνώμη της Ουκρανίας
- Καρχαρίες και ξενικά είδη: Οι επιστήμονες καθησυχάζουν για τις ελληνικές θάλασσες
![]()

