Με μια εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε άνετα τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open
Μετά από αγώνα μίας ώρας και και 56 λεπτών, ο Ελληνας πρωταθλητής, (Νο 10) με 6-3, 6-4, 6-2 πήρε την πρόκριση και θα αγωνιστεί για ένα εισιτήριο για τον τελικό, θ΄αντιμετωπίσει ή τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2) ή τον Καναδό, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο 9).
Ο «Tsitsifast» μπήκε στην «Rod Laver Arena» πολύ καλά προετοιμασμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του. Στο πρώτο σετ, έκανε άμεσα break και προηγήθηκε 3-0, ενώ στην συνέχεια, διατήσε το σερβίς του και μετά από μόλις 37 λεπτά έφθασε στο 6-3.
Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο σετ, με τον Ελληνα πρωταθλητή να «σπάει» το σερβίς του Σίνερ στο τρίτο γκέϊμ και να αποκτά προβάδισμα με 2-1 και 3-1, για να φθάσει με άνεση στο 6-4, μετά από 45 λεπτά.
Αποφασισμένος να «καθαρίσει» την νίκη και την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι νωρίς break στο σερβίς του Ιταλού τενίστα και αφού προηγήθηκε με 2-1, δεν έδωσε στον Σίνερ την δυνατότητα ν΄ αντιδράσει, καθώς του «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς και απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα, προηγούμενος με 4-1 και 5-1. Ο Σίνερ κατάφερε να μειώσει σε 5-2, αλλά ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του και μετά από 34 λεπτά, έκλεισε το σετ και την πρόκριση στην τελευταία τετράδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.
Δείτε επίσης: Australian Open: «Σήκωσε το, το τιμημένο» φώναζαν οι Έλληνες στον Τσιτσιπά
- UEFA: Ποινή για τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω «ρατσιστικής συμπεριφοράς» των φιλάθλων της
- Το τελευταίο «αντίο» στον Πέτρο Μολυβιάτη – Τυλιγμένη με την ελληνική σημαία η σορός του (εικόνες)
- Χαιριστανίδου: «Ας ζήσουμε μαζί το Ευρωμπάσκετ»
- Νέες επιδοτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ
- Συνάντηση Χαρίτση – Δούκα: Κοινός στόχος η ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης