Το 2ο μετάλλιό της στα αγωνίσματα του στίβου και έκτο συνολικά πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
«Δράστης» της νέας επιτυχίας είναι ο Ευστράτιος Νικολαΐδης, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία F20 της σφαιροβολίας.
Ο 35χρονος αθλητής σημείωσε επίδοση 15,93 μέτρα στην 2η προσπάθειά του και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τους Ουκρανούς Μαξίμ Κόβαλ (17,34 μέτρα – παγκόσμιο ρεκόρ) και Ολεξάντρ Γιάροβι (17,30 μέτρα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό του αγωνίσματος μετείχε ακόμη ένας Έλληνας αθλητής, ο Λεόντιος Στεφανίδης, ο οποίος κατετάγη τέταρτος με επίδοση 15,75 μέτρα.
Μετά το μετάλλιο του Νικολαΐδη, η Ελλάδα έχει ως τώρα απολογισμό ένα ασημένιο και 5 χάλκινα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Δείτε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες: 4ος ο Τζούνης στον δίσκο με 42.86μ.
- Πυρκαγιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ: Σε εξέλιξη η κατάσταση
- Ανατροπές και ερωτήματα στα Νέα της Δευτέρας: Μπορώ να χτίσω;
- Αύξηση γεωτρήσεων και παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ
- Μπαπέ: Κορυφαίος σκόρερ στο Μουντιάλ 2026
- Ισπανία: Νέα ιστορία με 38 αγώνες αήττητη μετά την Ιταλία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
