Η Σοφία Κλιγκοπούλου, Director Of Team Operations της Εθνικής Γυναικών, μίλησε στο EOK WebRadio για τη Βάσω Μπεσκάκη και το σπουδαίο τουρνουά που φέρει το όνομά της, το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός.
Αναφερόμενη στη Βάσω Μπεσκάκη, δήλωσε: «Αυτός ο θεσμός στη μνήμη της είναι ιερός». Τόνισε πως η Βάσω ήταν κάτι παραπάνω από φίλη για εκείνη, χαρακτηρίζοντάς την «αδελφή» της. Οι αναμνήσεις τους είναι πολλές και αξέχαστες, με την Κλιγκοπούλου να αναφέρει ότι όλοι θυμούνται τη Βάσω για το «καλύτερο χαμόγελο» που είχε.
Η Κλιγκοπούλου θυμάται τις στιγμές που πέρασαν μαζί, όπως όταν η προπονήτριά της, Στέλα Κομματά, φώναξε στη Βάσω να κατέβει από τον πάγκο, με την Βάσω να απαντά «Δεν είμαι πάνω σε πάγκο», κάτι που προκάλεσε γέλιο στην ομάδα.
Όσον αφορά το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», η Κλιγκοπούλου υπογράμμισε ότι έχει γίνει θεσμός και ότι πολλές ομάδες επιθυμούν να συμμετάσχουν, κάτι που δείχνει την αναγνώριση που έχει αποκτήσει. «Αν συνεχιστεί, τείνει να γίνει σαν το “Ακρόπολις” των ανδρών» είπε χαρακτηριστικά.
Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών προχωρά ομαλά, με δύο φιλικά αγώνα να είναι προγραμματισμένα με τη Δανία και τη Βουλγαρία. Η Κλιγκοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την απόδοση της ομάδας, τονίζοντας ότι «όταν μια αθλήτρια συμμετέχει όχι από υποχρέωση αλλά επειδή το θέλει, μόνο καλό αποτέλεσμα μπορείς να έχεις».
![]()

