Η εντυπωσιακή πορεία της Κόμο έφερε τον Σεσκ Φάμπρεγας στην κορυφή, καθώς ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Serie A στα βραβεία «Gran Galà del Calcio AIC». Ο Ισπανός τεχνικός, με τον Τάσος Δουβίκα βασικό στέλεχος της ομάδας, πήρε μια διάκριση που επιβεβαιώνει τη δουλειά του από το 2023, όταν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα λίγους μήνες μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΤο βραβείο αποτυπώνει κυρίως την εξαιρετική σεζόν της ιταλικής ομάδας, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του καμπιονάτο και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της θέση στο Champions League. Η Κόμο κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, παρότι μόλις πριν από λίγους μήνες δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί.
Ο Φάμπρεγας έχτισε το πλάνο του γύρω από νεαρά ταλέντα, όπως ο Νίκο Παζ, ενώ διατήρησε την ίδια φιλόδοξη κατεύθυνση και στις μεταγραφές, με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του Μόϊζε Κεν.
![]()
