Στο Ντακάρ ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσέπε, μετά την αμφισβητούμενη απόφαση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Στο Ντακάρ ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσέπε, μετά την αμφισβητούμενη απόφαση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσέπε, βρίσκεται σήμερα στο Ντακάρ, σχεδόν ένα μήνα μετά την αμφισβητούμενη απόφαση να αφαιρεθεί ο τίτλος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τη Σενεγάλη και να απονεμηθεί στο Μαρόκο, έπειτα από τον τελικό του Ιανουαρίου που οι Σενεγαλέζοι κέρδισαν με 1-0 στο Ραμπάτ.

Ο Πατρίς Μοτσέπε έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Blaise Diagne κοντά στο Ντακάρ, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σενεγάλης, Αμπντουλάγιε Φολ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της CAF, ο Μοτσέπε θα επισκεφθεί το νησί Γκορέ, πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σενεγάλης, Μπασιρού Ντιομάγιε Φαγιέ, και παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Στις 17 Μαρτίου, η επιτροπή εφέσεων της CAF επιβεβαίωσε τη νίκη του Μαρόκου με 3-0, δηλώνοντας ότι η Σενεγάλη «έχασε τον τελικό». Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο θα αποφασίσει σε μελλοντική ημερομηνία.

Μία ημέρα μετά, η κυβέρνηση της Σενεγάλης ζήτησε διεθνή έρευνα για «ύποπτη διαφθορά εντός των διοικητικών οργάνων» της CAF. Ο Πατρίς Μοτσέπε δήλωσε ότι καμία αφρικανική χώρα δεν απολαμβάνει «προνομιακή μεταχείριση», τονίζοντας την «ανεξαρτησία» των πειθαρχικών οργάνων.

Loading

Play