Στο στόχαστρο ο Ινφαντίνο: η Κλάβενες ζητά την παραίτηση του προέδρου της FIFA

Στο στόχαστρο ο Ινφαντίνο: η Κλάβενες ζητά την παραίτηση του προέδρου της FIFA

Η πίεση προς τον Τζάνι Ινφαντίνο αυξάνεται, με την πρόεδρο της Νορβηγικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (NFF), Λίζε Κλάβενες, να ζητά σήμερα την παραίτησή του από την προεδρία της FIFA. Η Κλάβενες υποστήριξε ότι ο Ινφαντίνο δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη της ποδοσφαιρικής κοινότητας, μιλώντας μετά τη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της NFF.

«Δεν έχει την θεσμική εμπιστοσύνη που απαιτείται για να κυβερνήσει σταθερά τη FIFA στις εποχές που διανύουμε. Δεν υπάρχει επιστροφή για τον Τζάνι Ινφαντίνο. Η διεθνής ποδοσφαιρική συνεργασία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πρέπει να έχουμε έναν λόγο να συγκεντρωθούμε τώρα και θέλουμε να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της FIFA να παραιτηθεί τώρα» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους η Κλάβενες.

Οι δηλώσεις της 45χρονης έρχονται μέσα στη συνεχιζόμενη σύγκρουση ανάμεσα στα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου, η οποία πυροδοτήθηκε από την πρόταση της FIFA, που πλέον έχει εγκαταλειφθεί, να πουλήσει ένα κομμάτι από το εμπορικό μέλλον του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νορβηγοί ελπίζουν ότι και άλλες χώρες της UEFA θα συνταχθούν με το αίτημά τους για παραίτηση του Ινφαντίνο.

«Θα δούμε ποιες άλλες χώρες θα συμμετάσχουν τελικά, αν αυτή γίνει η στρατηγική του διοικητικού συμβουλίου της UEFA – μιλάμε πολύ μαζί τους, και πρέπει να το διαχειριστούν αυτό, και θα πρέπει να τους κάνετε την ερώτηση. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε έκτακτη συνεδρίαση (του διοικητικού συμβουλίου της UEFA), θα του ζητήσουμε να παραιτηθεί στον διάλογό μας με τη FIFA» τόνισε η επικεφαλής της NFF.

Η 45χρονη Κλάβενες, που είναι δικηγόρος, ξεκίνησε καταγράφοντας μια μακρά λίστα ανησυχιών που η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει θέσει στη FIFA κατά τη διάρκεια της θητείας της, η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2022. Μεταξύ αυτών ανέφερε ερωτήματα για την ανάθεση διοργανώσεων, το πρώτο βραβείο ειρήνης της FIFA, που απονεμήθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Δεκέμβριο, και την αναστολή της τιμωρίας του Αμερικανού επιθετικού, Φολαρίν Μπαλογκάν, στη διάρκεια του πρόσφατου Μουντιάλ, έπειτα από τηλεφώνημα του Τραμπ.

Ως έντονη επικρίτρια του Ινφαντίνο, η Κλάβενες συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών διαδόχων του 56χρονου Ελβετο-Ιταλού στην προεδρία της FIFA. Ωστόσο, η παλαίμαχη διεθνής ποδοσφαιρίστρια, με 73 συμμετοχές με την εθνική Νορβηγίας, διέψευσε τα σενάρια ότι θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα. «Καταγράφω αυτά τα ονόματα και ότι το όνομά μου αναφέρεται επίσης, ότι είναι καταγεγραμμένο. Δεν είναι καθόλου θέμα – δεν έχουμε λόγο να σχολιάσουμε αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, ούτε είμαστε έτοιμοι για αυτό» είπε.

Loading

Play