Σε μια συμφωνία ορόσημο ήρθαν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, προκειμένου να επιλυθούν οι μεταξύ τους αξιώσεις περί ισότητας αμοιβών.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, εν αναμονή μιας νέας συλλογικής σύμβασης, έχουμε επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία μας για την ίση αμοιβή και θα είμαστε περήφανα μαζί σε μια κοινή δέσμευση για την προώθηση της ισότητας στο ποδόσφαιρο», ανέφεραν οι US Soccer και USWNT σε κοινή δήλωση.
Οι «New York Times» ανέφεραν ότι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι παίκτες θα λάβουν 24 εκατομμύρια δολάρια και την υπόσχεση από το Ποδόσφαιρο των ΗΠΑ για την εξίσωση των αμοιβών για τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.
Οι παίκτες μήνυσαν το κυβερνητικό όργανο το 2019, ισχυριζόμενοι για διακρίσεις λόγω φύλου στους μισθούς.
Η ομοσπονδία των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει ότι η γυναικεία ομάδα είχε λάβει μεγαλύτερες αποζημιώσεις από την ανδρική ομάδα την τελευταία δεκαετία.
Δείτε επίσης: Premier League: Στηρίζει Ρότζερς η διοίκηση της Λέστερ
- Ξάνθη: Εγκαινίασε τις αναβαθμισμένες υποδομές του ΙΕΛ του «Αθηνά» ο Στ. Καλαφάτης
- Ρεαλιστική δοκιμή ΤΕΜΑ: η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
- Σφοδρές αντιδράσεις για τη δημόσια τοποθέτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Φλωρίδη σε εκκρεμή ποινική υπόθεση
- Σοβαρές κατηγορίες για τους 23 συλληφθέντες στην υπόθεση της Pizza Fan
- Ορεινή Ναυπακτία: Νέες προοπτικές και προκλήσεις για το μέλλον των χωριών
![]()
