Συναρπαστική αναμέτρηση στην Ουψάλα με Καραλή και Ντουπλάντις την Πέμπτη

Συναρπαστική αναμέτρηση στην Ουψάλα με Καραλή και Ντουπλάντις την Πέμπτη

Η Ουψάλα ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή αναμέτρηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αθλητών του άλματος επί κοντώ, του Μόντο Ντουπλάντις και του Εμμανουήλ Καραλή, στο μίτινγκ Mondo Classic, αύριο Πέμπτη (12/3, 19:30).

Ο Εμμανουήλ Καραλής μπαίνει στη διοργάνωση με αέρα από το μαγικό άλμα του στα 6.17 που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Παιανίας στις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο είναι η καλύτερη επίδοση της χρονιάς. Αυτό το ύψος έχει επιτευχθεί μόνο από τον ίδιο και τον Ντουπλάντις, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.30.

Η αναμέτρηση στην IFU Arena είναι μοναδική, καθώς ο Καραλής έχει μία νίκη και ο Ντουπλάντις 39 από τις προηγούμενες 40 κόντρες τους. Ο ΣΕΓΑΣ επισημαίνει ότι η προηγούμενη συνάντησή τους το 2026 δεν μπορεί να συγκριθεί με την αυριανή, καθώς ο Καραλής ήταν σε φάση δοκιμής νέων κονταριών και περιορίστηκε στο 5.90.

Η μονομαχία τους στην Ουψάλα θα δώσει μια ενδεικτική απάντηση για το πόσο κοντά έχει φτάσει ο Καραλής στα στάνταρ του Ντουπλάντις, σε έναν αγώνα που περιλαμβάνει και άλλους αξιόλογους αθλητές όπως οι Σόντρε Γκούτορμσεν και Σαμ Κέντρικς, κάνοντάς τον να μοιάζει με μίνι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Loading

Play