Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στους τελικούς της Waterpolo League γυναικών, σε μια σειρά 3-5 αγώνων που υπόσχονται αμέτρητες συγκινήσεις. Δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, με πολίστριες που αποτελούν τη βάση της εθνικής Ελλάδας, θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα.
Πέρυσι, οι δύο ομάδες είχαν προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά πέντε αγώνων, με τη Βουλιαγμένη να κατακτά τον τίτλο και να διακόπτει την 11ετή κυριαρχία του Ολυμπιακού. Φέτος, οι «ερυθρόλευκες» ξεκινούν με το πλεονέκτημα έδρας και το «4 στα 4» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, επιδιώκοντας το 16ο πρωτάθλημα τους.
Παρά την αλλαγή προπονητή, ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το απόλυτο νικών στις εγχώριες διοργανώσεις, με μοναδική ήττα στο Champions League. Αντίθετα, η Βουλιαγμένη έχει υποστεί μόνο μία ήττα εκτός από τις «ερυθρόλευκες» και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Champions League στα πέναλτι.
Σημαντική είναι η απουσία της Αθηνάς Γιαννοπούλου για τη Βουλιαγμένη, ενώ η Κική Λιόση θα έχει στη διάθεσή της τη Λόλα Μουλχάουτσεν. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν τρεις ξένες παίκτριες, με δυνατότητα συμμετοχής δύο σε κάθε αγώνα.
Οι τελικοί ξεκινούν αύριο Τετάρτη (27/5, 19:30) στο κολυμβητήριο Πέτρος Καπαγέρωφ και θα συνεχιστούν εναλλάξ στις έδρες των δύο ομάδων, με την ολοκλήρωση τους να προγραμματίζεται για τις 4 Ιουνίου αν απαιτηθεί πέμπτος αγώνας.
![]()
