Συναρπαστική εξέλιξη σημειώθηκε στον τερματισμό των δύο κορυφαίων σκαφών στο Σούνιο κατά τη διάρκεια του 6ου AEGEAN 600.
Μετά από 605 ναυτικά μίλια γεμάτα δράση, το Prosecco Doc Shockwave 3 από την Ιταλία και το Aiolos από την Ελλάδα, με κυβερνήτη τον Γιώργο Προκοπίου και πλήρωμα τους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, πέρασαν τη νοητή γραμμή του τερματισμού με διαφορά μόλις 129 δευτερολέπτων.
Το Prosecco Doc Shockwave 3 ολοκλήρωσε την ιστιοδρομία σε 2 μέρες, 8 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα, ενώ το Aiolos χρειάστηκε 2 μέρες, 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία του AEGEAN 600.
Παρά την απώλεια του τίτλου του Line Honours, το Aiolos διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην κατηγορία MAXI, με τον Γιώργο Προκοπίου να εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας του.
Η μάχη συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα σκάφη, καθώς το Palanad 4 και το Daguet 5 τερμάτισαν δύο ώρες αργότερα, με το Palanad 4 να καταφέρνει να προσπεράσει το Daguet 5 στον τερματισμό.
![]()

