Τέιτουμ στην παράταση, Πόρτλαντ 3Χ3 και 41 πόντοι του Ντόντσιτς στο NBA

Τέιτουμ στην παράταση, Πόρτλαντ 3Χ3 και 41 πόντοι του Ντόντσιτς στο NBA

Ένα σουτ του Τζέισον Τέιτουμ στο φινάλε της παράτασης έδωσε στους Μπόστον Σέλτικς τη νίκη με 125-124 απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς. Ο Τέιτουμ είχε 40 πόντους, ρεκόρ αγώνα, και ευστόχησε σε 18 βολές, ρεκόρ καριέρας, σε 22 προσπάθειες.

Ο Πολ Τζορτζ πρόσθεσε 20 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ για τη Βοστώνη, που πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της. Για τους Νετς, ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Τζούλιους Ραντλ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους και εννέα ριμπάουντ.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς παρέμειναν αήττητοι στην κανονική σεζόν του NBA 2026-27, αφού ανάγκασαν τους Λος Άντζελες Λέικερς στην πρώτη τους φετινή ήττα με 136-129 στην crypto.com Arena, παρά τους 41 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 9 ασίστ του Λούκα Ντόντσιτς.

Οι ΛΑ Λέικερς είχαν τον έλεγχο και προηγούνταν στο σκορ, όμως το Πόρτλαντ έτρεξε σερί 15-8 στην τέταρτη περίοδο, εκμεταλλευόμενο το διάστημα που ο Λούκα Ντόντσιτς βρέθηκε στον πάγκο για ανάσες. Παρά την πίεση των γηπεδούχων στο τέλος, ο Ντάμιαν Λίλαρντ πέτυχε καθοριστικό τρίποντο 43 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και «κλείδωσε» τη νίκη για τους Μπλέιζερς.

Ο Όστιν Ρέιβς σημείωσε 26 πόντους για την ομάδα του Λος Άντζελες.

Οι Τζα Μοράντ και Ντένι Αβντίγια πέτυχαν από 23 πόντους ο καθένας για την ομάδα του Μίκα Νόρι, ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόσθεσε 22, ενώ ο Ντάμιαν Λίλαρντ σταμάτησε στους 21 πόντους.

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς σημείωσε 13 από τους 27 πόντους του σε ένα καθοριστικό σερί στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς η Νέα Υόρκη επικράτησε του Ντιτρόιτ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη σεζόν.

Οι Νικς ξεπέρασαν τους Πίστονς με 37-13 στο τρίτο δεκάλεπτο και διατήρησαν τον έλεγχο στο τέταρτο για να αποφύγουν να γίνουν οι πρώτοι κάτοχοι του τίτλου στο NBA που ξεκινούν με 0-4 από τους Μπόστον Σέλτικς το 1969-70.

Ο Τάουνς μάζεψε επίσης 20 ριμπάουντ, τον υψηλότερο αριθμό της σεζόν, ενώ ο Τζέιλεν Μπράνσον μέτρησε 23 πόντους και επτά ασίστ.

Ο Πολ Ριντ είχε 22 πόντους και εννέα ριμπάουντ για τους Πίστονς, που έψαχναν το πρώτο τους 4-0 από τη σεζόν 2018-19. Ο Κέιντ Κάνινγκχαμ κατέγραψε 19 πόντους, εννέα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά σημείωσε 29 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ σε μόλις 27 λεπτά, ενώ ο Τζούλιαν Σαμπάνι έβαλε οκτώ τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Σαν Αντόνιο νίκησε το Σακραμέντο με 130-103.

Το Σαν Αντόνιο σημείωσε ρεκόρ σεζόν σε πόντους (80), ασίστ (23) και τρίποντα (13) σε ένα ημίχρονο. Ο Σαμπάνι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, με τους Τότεναμ να φτάνουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Ο Ντε’Άντρε Χάντερ σημείωσε 24 πόντους για τους Κινγκς, ενώ ο Ζακ ΛαΒίν πρόσθεσε 22 και ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 20 πόντους, 14 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ.

Σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βοστώνη-Μπρούκλιν 125-124 παράταση

Νέα Υόρκη-Ντιτρόιτ 111-97

Σαν Αντόνιο-Σακραμέντο 130-103

ΛΑ Λέικερς-Πόρτλαντ 129-136

Loading

Play