Τελικός 100μ. ύπτιο: ο Χρήστου πέρασε άνετα στο Παρίσι

Τελικός 100μ. ύπτιο: ο Χρήστου πέρασε άνετα στο Παρίσι

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στον αυριανό (20:06) τελικό των 100μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, παρότι δεν σημείωσε πολύ καλό χρόνο. Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 52.94, λίγο πίσω από τον Ρώσο Γκεόργκι Ιάκοβλεφ, που αγωνίζεται ως ουδέτερος, ο οποίος έκανε 52.89, και τον Ιταλό Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή κόσμου Τόμας Τσέκον, που ακολούθησε με 52.93.

Οι τρεις αυτοί ήταν και οι ταχύτεροι συνολικά στους ημιτελικούς, οι οποίοι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, με τον Χρήστου, κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου, να έχει περιθώριο να κολυμπήσει σαφώς πιο γρήγορα και να διεκδικήσει το έκτο του διαδοχικό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Την οκτάδα του τελικού συμπληρώνουν ο Ρώσος, ως ουδέτερος, Πάβελ Σαμουσένκο με 53.12, οι Γάλλοι Γιοάν Εντόι-Μπρουάρ και Μεουέν Τομάκ με 53.16 και 53.17 αντίστοιχα, ο Βρετανός Τζακ Σκέρι με 53.21 και ο Πολωνός Κσαβέρι Μάσιουκ με 53.24.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Γιάννης Δημητρόγλου

Loading

Play