Θρίαμβος στο Ios Masters 2026: Χρυσό μετάλλιο για Καρύκα και Καλιόζη

Θρίαμβος στο Ios Masters 2026: Χρυσό μετάλλιο για Καρύκα και Καλιόζη

Στο Ios Masters 2026, ο Αντώνης Καρύκας και ο Δημήτρης Καλιόζης ανέβηκαν στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην παραλία «Μυλοπότας». Το ελληνικό δίδυμο, που σχηματίστηκε πριν από λίγους μήνες, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ανατροπή στον τελικό, νικώντας τους Αργεντινούς Σάλεμα και Σάντσερ με 2-1 σετ (16-21, 26-24, 15-10). Αυτή η νίκη σηματοδοτεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας τους σε τουρνουά Masters.

Η αναμέτρηση δεν ήταν εύκολη, καθώς οι Καρύκας και Καλιόζης βρέθηκαν πίσω με 1-0 σετ. Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, έδωσαν τα πάντα και με σκορ 26-24, κατάφεραν να στείλουν τον αγώνα σε τάι μπρέικ. Στο τρίτο σετ, προηγήθηκαν με +3 (8-5) και διατήρησαν τη διαφορά μέχρι το τελικό 15-10.

Ο Αντώνης Καρύκας δήλωσε: «Έχουμε δώσει επτά αγώνες έως τώρα, είμαστε εδώ από τα προκριματικά. Πολλά τάι-μπρέικ, πολύ θέαμα». Ο Δημήτρης Καλιόζης πρόσθεσε: «Ζούμε ένα όνειρο, κατορθώσαμε να κερδίσουμε έναν δύσκολο ημιτελικό, ήταν ο πρώτος μας τελικός».

Η πορεία τους στο τουρνουά ξεκίνησε από τα προκριματικά, όπου χρειάστηκε να δώσουν συνολικά επτά αγώνες για να φτάσουν στην κορυφή. Οι δύο αθλητές ευχαρίστησαν το τεχνικό τους επιτελείο για τη στήριξη και την προετοιμασία που είχαν.

Loading

Play