Ο Τόμας Τούχελ αποκάλυψε ότι μπαίνει στον πειρασμό να επιδιώξει επέκταση συμβολαίου ως προπονητής της Αγγλίας, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028, παρά τις κριτικές που δέχεται για τις πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας.
Ο Τούχελ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, υπέστη την πρώτη του ήττα σε τέσσερα παιχνίδια ως προπονητής, 3-1 από τη Σενεγάλη, σε φιλικό αγώνα. Η Σενεγάλη έγινε το πρώτο αφρικανικό έθνος που νίκησε την Αγγλία. Η Αγγλία δεν είχε χαρά και ενέργεια, κάτι που φάνηκε και στη νίκη της επί της Ανδόρας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Πάντα θα μπαίνω στον πειρασμό να μείνω γιατί αγαπώ το γκουπ και την ευκαιρία, είναι τιμή μου να είμαι προπονητής της Αγγλίας», δήλωσε ο Τούχελ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talksport». «Αν με ρωτάτε σήμερα, ναι. Το απολαμβάνω, νιώθω την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην FA. Ήθελα μια νέα πρόκληση και ένα νέο περιβάλλον», πρόσθεσε. Επίσης, επισήμανε ότι η ομάδα πρέπει να γιορτάζει περισσότερο τα γκολ και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στους παίκτες να εκφράσουν τη χαρά τους.
Τέλος, ο 51χρονος Γερμανός τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται να βρει ξανά τη χαρά και τον ενθουσιασμό της για να αποδίδει καλύτερα σε διεθνές επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ