Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο σημείωσε ο Ανδρέας Βαζαίος, κατά τη 2η ημέρα του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης της Στοκχόλμης
Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου εκμεταλλεύθηκε τον πολύ δυνατό συναγωνισμό στην κούρσα και, παρότι τερμάτισε τέταρτος, πέτυχε χρόνο 1:46.94, βελτιώνοντας το 1:47.48 που είχε ο ίδιος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, στις 28 Ιουλίου 2017. Με την επίδοση αυτή, ο αθλητής του ΟΦ Νέας Ιωνίας έπιασε και σε αυτό το αγώνισμα (μετά τα 200μ. μικτή ατομική) τα όρια πρόκρισης, τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούνιο στη Βουδαπέστη, όσο και για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης τον Αύγουστο.
Νικητής στον τελικό αναδείχθηκε ο Γερμανός Λούκας Μέρτενς με 1:45.44, με 2ο τον Αυστριακό Φέλιξ Αουμπεκ (1:46.14) και 3ο τον Λιθουανό Ντάνας Ράπσις (1:46.43).
Δείτε επίσης: Βαζαίος: 2ο μετάλλιο στο Καζάν
- Μπαπέ: Κορυφαίος σκόρερ στο Μουντιάλ 2026
- Ισπανία: Νέα ιστορία με 38 αγώνες αήττητη μετά την Ιταλία
- Ισπανία: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά
- Η Ευρώπη βάζει τέλος στα φθηνά κινέζικα ελαστικά: Δασμοί και οι επιπτώσεις στην αγορά
- Συνελήφθησαν στο Μαϊάμι ο ακροδεξιός influencer Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν
![]()
