Ισχυρό διεθνές αποτύπωμα και σημαντική προστιθέμενη αξία για την Αθήνα και την Αττική άφησε το Primer Music Festival, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο του Ολυμπιακού Συγκροτήματος ως προορισμού για διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας.
Με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες από 58 χώρες και πάνω από τους μισούς να προέρχονται από το εξωτερικό, το ΟΑΚΑ έγινε για δύο ημέρες σημείο συνάντησης της διεθνούς μουσικής σκηνής, ενώ παράλληλα τροφοδότησε σημαντική τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αριθμοί δείχνουν ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά τη φυσική παρουσία των θεατών στους χώρους του ΟΑΚΑ και αναδεικνύουν τη δυναμική της εγκατάστασης να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια της Αθήνας και μετατρέπουν την Ολυμπιακή κληρονομιά σε σύγχρονη, διαρκώς παραγόμενη αξία.
Η ενημέρωση από τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Δρ Κωνσταντίνο Χαλιορή:
«PRIMER MUSIC FESTIVAL | Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Η υπεραξία ταξιδεύει.
Δύο ημέρες. Δύο stages. Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες. 58 χώρες.
Πάνω από 51% των επισκεπτών από το εξωτερικό, με μέση παραμονή 3 διανυκτερεύσεων στην Αττική και περίπου 9.500 κρατήσεις σε καταλύματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής.
Και μία διοργάνωση που κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως μεταξύ των κορυφαίων φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.
Το Primer Music Festival στο ΟΑΚΑ δεν είναι απλώς ένα μεγάλο μουσικό γεγονός. Είναι μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, με μετρήσιμο τουριστικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.
Για δύο ημέρες και στα δύο stages, το Ολυμπιακό Συγκρότημα μετατρέπεται σε έναν διεθνή κόμβο μουσικής, πολιτισμού και εμπειριών. Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες δημιουργούν μια πραγματική αλυσίδα προστιθέμενης αξίας: διανυκτερεύσεις, μετακινήσεις, εστίαση, εμπόριο και υπηρεσίες, με το οικονομικό αποτέλεσμα να διαχέεται πολύ πέρα από τα όρια του ΟΑΚΑ, σε ολόκληρη την Αττική.
Υπάρχει όμως και μια υπεραξία που δεν αποτυπώνεται εύκολα στους αριθμούς, η διεθνής προβολή.
Χιλιάδες εικόνες, βίντεο και εμπειρίες ταξιδεύουν από το ΟΑΚΑ σε 58 χώρες του πλανήτη. Μαζί τους ταξιδεύουν η Αθήνα, η Αττική και η σύγχρονη εικόνα μιας Ολυμπιακής εγκατάστασης που παραμένει ζωντανή, εξωστρεφής και παραγωγική.
Αυτή είναι στην πράξη η βιωσιμότητα της Ολυμπιακής κληρονομιάς, οι εγκαταστάσεις να μη διατηρούν απλώς τη μνήμη του παρελθόντος, αλλά να δημιουργούν διαρκώς νέα οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αξία.
Δύο ημέρες. Δύο stages. 58 χώρες. Ένα ΟΑΚΑ που ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Γιατί η πραγματική αξία μιας μεγάλης διοργάνωσης δεν μετριέται μόνο από όσους περνούν τις πύλες της.
Μετριέται από το αποτύπωμα που αφήνει όταν τα φώτα σβήσουν».
![]()
