Μετά την Εθνική ανδρών, η οποία έχει ξεκινήσει προπονήσεις από το περασμένο Σάββατο στην Άρτα, σειρά πήρε και η Εθνική γυναικών, που έχει ως βάση της στο πρώτο κομμάτι της σεζόν την Κοζάνη.
Η Εθνική γυναικών ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους αγώνες του Golden League, με τον Απόστολο Οικονόμου και τους συνεργάτες του να υποδέχονται τις 18 αθλήτριες που έχουν καλέσει το βράδυ της Δευτέρας. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.
Το πρωί, η ομάδα πραγματοποιεί πρόγραμμα με βάρη και το απόγευμα έχει την πρώτη γνωριμία με το κλειστό της Λευκόβρυσης, το οποίο θα φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής στο Golden League (30 Μαΐου – 1 Ιουνίου) με αντιπάλους τις Κροατία και Σλοβακία.
«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο καλοκαίρι με κορυφαίο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη και φυσικά το Golden League, αλλά και τα δύο τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ. Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στο Golden League, όπου θα αντιμετωπίσουμε ομάδες επιπέδου Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε», τόνισε ο κ. Οικονόμου προς τις αθλήτριες της Εθνικής.
Στο πλευρό του Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Κοζάνη βρίσκονται οι άμεσοι συνεργάτες του, Χάρης Σκουτελάκος, Κώστας Ταμπουρατζής, Δημήτρης Αρτακιανός, καθώς και ο γυμναστής Λεωνίδας Χρηστακίδης και οι φυσιοθεραπευτές Αλέξανδρος Νακαστσής, Ξενοφώντας Βλασσόπουλος και Θόδωρος Νιανιάκας.
Αναλυτικά οι αθλήτριες που συμμετέχουν στην προετοιμασία είναι οι εξής:
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Vero Milano), 16/09/1996
Έλενα Καρακάση (Α.Ο. Μαρκοπούλου), 31/01/2000
Ευαγγελία Τάνη (Παναθηναϊκός Α.Ο.), 22/07/2004
Όλγα Στράντζαλη (Talmassons), 12/01/1996
Έλενα Μπάκα (Π.Α.Ο.Κ.), 15/10/2001
Ευφροσύνη Μπακοδήμου (Cuneo), 25/01/2000
Σταματία Κυπαρίσση (Dresdner), 20/06/2002
Ασημίνα Νικολογιάννη (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.), 04/06/1999
Μάρθα Ανθούλη (Chieri), 13/08/2004
Μαρία Τσιτσιγιάννη (Concorezzo), 20/11/2000
Κυριακή Τερζόγλου (Π.Α.Ο.Κ.), 22/11/2003
Αριστέα Τοντάι (Mulhouse), 05/07/1999
Γεωργία Λαμπρούση (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), 27/01/1993
Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Ο. Θήρας), 22/12/1999
Σουλτάνα Κιουτσιούκη (Α.Σ.Π. Θέτις), 24/08/1996
Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), 21/05/1994
Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.), 24/10/1998
Γεωργίνα Αντωνακάκη (Παναθηναϊκός Α.Ο.), 16/09/2002
Το αγωνιστικό σύστημα του Golden European League είναι παρόμοιο με του Volley Nations League, με τρία διαφορετικά τουρνουά και ενιαία βαθμολογία. Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε μορφή φάιναλ-4 στις 28-29 Ιουνίου 2025, με διοργανώτρια χώρα τη Σουηδία.
Η Εθνική γυναικών θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2025 και θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία και την Κροατία.
Το δεύτερο τουρνουά θα είναι στην Ρουμανία από 6 έως 8 Ιουνίου και η Ελλάδα εκτός από την διοργανώτρια χώρα θα αντιμετωπίσει και την Ουγγαρία. Το τρίτο τουρνουά θα γίνει στην Σλοβενία από 13 έως 15 Ιουνίου 2025 και την τριάδα των χωρών συμπληρώνει η Ισπανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ