Ζόρζε Ζεσούς για Ρονάλντο: «Κανένας παίκτης δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τις απόψεις μου»

Ζόρζε Ζεσούς για Ρονάλντο: «Κανένας παίκτης δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τις απόψεις μου»

Το «περιστατικό με τον Ρονάλντο» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας, Ζόρζε Ζεσούς, λίγο πριν από το παιχνίδι με τη Δανία, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

«Δεν είναι ότι δεν θέλω να απαντήσω, αλλά το θέμα είναι η Δανία. Δείχνει σαν να ήρθαμε εδώ για φιλικό χωρίς διακύβευμα. Αυτό είναι το βασικό για μένα και για τους παίκτες μου. Είναι πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο μιλάτε. Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό. Το έχω εξηγήσει ήδη και θα το ξαναπώ. Δεν έχω πρόβλημα να χειρίζομαι περιστατικά, έχω ζήσει πολλά στην καριέρα μου. Όμως μην προσπαθείτε να φτιάξετε μια διαμάχη. Είπα στον Κριστιάνο ότι δεν θα έπαιζε σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Στη διάρκεια του αγώνα σκέφτηκα ότι ίσως τον χρειαζόμουν και ότι έπρεπε να κάνει προθέρμανση. Τελικά, όμως, δεν τον έβαλα στο ματς. Κανένας παίκτης, όταν κάνει προθέρμανση για 20 ή 30 λεπτά και μετά δεν μπαίνει στο γήπεδο, δεν είναι χαρούμενος. Ειδικά ο Κριστιάνο. Ακόμα κι αν ήταν ο Πελέ ή ο Μαραντόνα. Τα δικαιώματα είναι ίδια και, ως προπονητής, αποφάσισα ότι δεν θα έμπαινε στο παιχνίδι», είπε, διευκρινίζοντας τη συζήτηση με τον Ρονάλντο και το ταξίδι στη Δανία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της FPF (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Πορτογαλίας), Πέντρο Προέκα.

«Αναγκάστηκα να μιλήσω στον Κριστιάνο για ένα ζήτημα που στην πραγματικότητα δεν ήταν ζήτημα. “Κριστιάνο, γίνεται τόση συζήτηση στην Πορτογαλία που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε· δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει”. Ουσιαστικά δεν υπήρχε τίποτα να συζητήσουμε. Όσα είπαμε είναι ακριβώς όσα είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου. Είπε: “Είμαι εδώ για να αποφασίσεις εσύ. Αν θέλεις να παίξω, παίζω. Αν θέλεις να κάτσω στον πάγκο, κάθομαι στον πάγκο”». «Ο πρόεδρος ήρθε – προφανώς, οφείλει να βρίσκεται εδώ με την ομάδα. Με βάση όσα ακούγονταν στην Πορτογαλία, ήθελα να μάθω τι είχε συμβεί. Όμως μέχρι να τελειώσουμε το δείπνο, είχαμε ήδη λύσει το θέμα – το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν θέμα», πρόσθεσε.

«Μπορώ να υπόσχομαι ό,τι θέλω. Είμαι ο προπονητής. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις· είπα στον παίκτη ότι δεν θα ξεκινούσε βασικός. “Σε βάζω στον πάγκο. Αν σε χρειαστώ για 30 λεπτά, θα παίξεις· αν όχι, δεν θα παίξεις”. Κανένας παίκτης δεν πρόκειται ποτέ να μου αλλάξει γνώμη. Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος στο ποδόσφαιρο. Ούτε καν ο πρόεδρος του συλλόγου. Ποτέ, μηδενικές πιθανότητες», κατέληξε.

Loading

Play