Το κέντρο καινοτομίας της Yili ενισχύει τις επιστημονικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης στον τομέα της γαλακτοκομίας

Το κέντρο καινοτομίας της Yili ενισχύει τις επιστημονικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης στον τομέα της γαλακτοκομίας

Με την έδρα του να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό κέντρο για την έρευνα των αγροτικών προϊόντων και τη διατροφή, το κέντρο καινοτομίας Yili Innovation Center Europe εξελίσσεται σε μία σημαντική γέφυρα για την επιστημονική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρώπης στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το συγκεκριμένο κέντρο ιδρύθηκε το 2014 από τον όμιλο Yili Group, ηγέτη στην κινεζική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. Η έδρα του βρίσκεται στη διάσημη πανεπιστημιακή πόλη του Βαγκενίνγκεν, η οποία είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη για την πρόοδο των βιολογικών επιστημών.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξή της στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Καρολιέν βαν Λόο, υπεύθυνη του κέντρου καινοτομίας, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών με ευρωπαϊκούς ερευνητικούς φορείς και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η πόλη Βαγκενίνγκεν διαθέτει ένα πλούσιο ερευνητικό οικοσύστημα και καλλιεργεί μία κουλτούρα ανοιχτών συνεργασιών, προσφέροντας ιδανικό έδαφος για την πρόοδο της επιστήμης των τροφίμων.

Η βαν Λόο συμμετέχει στο ερευνητικό κέντρο εδώ και εννέα χρόνια, ως έμπειρη επιστήμονας στον τομέα της διατροφής, εστιάζοντας στην επίδραση των διατροφικών συστατικών στην ανθρώπινη υγεία, και συγκεκριμένα στη νοητική λειτουργία και τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Loading

Play