Το Πεκίνο καλεί τις Βρυξέλλες να αποσύρουν τις κινεζικές επιχειρήσεις από το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το Πεκίνο καλεί τις Βρυξέλλες να αποσύρουν τις κινεζικές επιχειρήσεις από το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το Πεκίνο καλεί τις Βρυξέλλες να αποσύρουν αμέσως τις κινεζικές επιχειρήσεις από το 19ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με μία χθεσινή απάντηση ενός εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας σε σχετικές ερωτήσεις των ΜΜΕ.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαπραγματεύσεις της Κίνας με την ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, η ΕΕ αρνήθηκε ν’ αλλάξει πορεία, περιλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά, κινεζικές επιχειρήσεις στο 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και επιβάλλοντας κυρώσεις κατά μεγάλων κινεζικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων και επενδυτών για πρώτη φορά, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια της Κίνας, αλλά και τη σθεναρή αντίθεσή της σε τέτοιες κινήσεις.

Οι ενέργειες της ΕΕ είναι αντίθετες στο πνεύμα συναίνεσης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των ηγετών της Κίνας και της ΕΕ, υπονομεύοντας σοβαρά τη διμερή οικονομική και εμπορική συνεργασία και επηρεάζοντας αρνητικά την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Loading

Play