Ψήφισμα εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για την καταδίκη της επίθεσης στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου
Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη με μέλη φασιστικής ομάδας να επιτίθενται σε μαθητές του σχολείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποίησε χθες Τακτική Συνεδρίαση σχετικά με την υπόθεση.
Το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τη τραμπούκικη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.
Το πρωί της Τρίτης 18/1 γονείς και μαθητές βρέθηκαν έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου να ενημερώσουν για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Μετά από μισή ώρα και ενώ οι μαθητές οργανώνονταν για να προχωρήσουν σε συνέλευση φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και σε γονείς που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους! Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης!
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τέτοιες πρακτικές.
Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια”.
Δείτε επίσης: Θρίλερ στο Ηράκλειο: Χειροπέδες… στους εραστές
- Κυριακή επιδείνωση του καιρού: νέες συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
- Ίωση «χτυπά» τον Μπαπέ και φέρνει αγωνία για τα ματς της Γαλλίας
- Στη Νίκαια συνελήφθη 42χρονος για διακεκριμένη κλοπή με 80 κιλά καλώδια χαλκού
- Νέα συμφωνία για τη Γροιλανδία: Τραμπ, Δανία και το νησί ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική παρουσία
- Ο Νόινεντορφ κατηγορεί τον Ινφαντίνο: «Η επιστολή του είναι τέχνασμα για την επανεκλογή του»
![]()
